Poveste de succes: Dulceața de casă făcută de profu’ de sport Manu Colțescu nu are egal!

0
2125

Profesorul Manuel Colțescu are 42 de ani și predă sportul la Liceul Teoretic Novaci, tot acolo antrenând și echipa de handbal a școlii. A obținut rezultate excelente la campionatele la care a participat cu elevii săi. Deși are programul foarte încărcat, Manu Colțescu își face mereu timp pentru o altă pasiune: dulceața de casă după rețete proprii! În urmă cu cinci ani, Manuel Colţescu din comuna Bumbeşti-Piţic a decis să investească într-o mică afacere de care se ocupă personal: profesorul de sport face dulceaţă bio, fără aditivi şi conservanţi și are succes!

Pasiunea pentru dulceața și gemul făcute în casă le-a moștenit de la bunica sa, alături de care petrecea ore bune în bucătărie! În urmă cu cinci ani, Manuel Colțescu a decis să își deschidă o mică afacere care a crescut de la an la an. Produsele de casă Manu sunt căutate acum de români din toate colțurile țării! Deși este bărbat, sportiv, Manu Colțescu este cel care face dulceața în bucătăria de la casa sa din comuna Bumbești-Pițic. Folosește fructe din grădina sa sau cumpărate de la alți agricultori care iubesc natura, dar de cele mai multe ori utilizează fructele de pădure culese de la poalele sau de pe crestele munților Gorjului. Fructele de pădure de munte sunt foarte aromate, așa că dulcețurile create de Manu Colțescu sunt bune. Asta spun clienții săi care îl sună foarte des. „Dulceaţa o fac în bucătăria mea de acasă, am avizul DSV, toate actele. Eu singur fac! Am învăţat de mic să fac dulceaţă. Chiar şi cozonac ştiu să fac! Clienţii mei gustă dulceaţa înainte de a o cumpăra şi cam toţi cumpără! Cea de afine cu zmeură şi cea de căpşuni cu afine sunt cele mai căutate”, a declarat Manuel Colțescu.

 

Manuel Colţescu îşi vinde creaţiile -făcute după reţete proprii şi secrete – pe Transalpina! Un lucru pe care clienții nu îl mai găsesc în altă parte este acela că Manu îi lasă să guste dulceața pe care doresc să o cumpere. Combinaţiile dintre afine şi mure, afine şi zmeură, afine şi căpşuni sunt cele mai căutate. De asemenea, profesorul face şi lichior de nuci verzi, care a fost „hit-ul” verii trecute, dar şi pălincă de pere sau gutui. În ultimii cinci ani, Manu Colțescu a făcut și vândut aproximativ 10.000 de borcane cu dulceață, sticle cu lichior, marmeladă etc. A făcut chiar și palincă de pere sau de gutui, lichior de nuci verzi-care s-a vândut foarte bine. Din Gorj este singurul autorizat să facă și să vândă dulceață și marmeladă de casă. Următorul pas în mersul afacerii sale va fi obținerea actelor de la Minsiterul Agriculturii: vrea ca afacerea sa „Produse de casă Manu” să fie marcă înregistrată-producător local tradițional. „Vânzările merg bine. Este mult de muncă, câștigul nu este mare, pentru că pun preț pe calitatea produselor mele, dar am răbdare. Am clienți din toată țara. Vara merg pe Transalpina și am un mic magazin acolo. Cei care vin să cumpere gustă dulceața pe care o vor. Dacă nu le place, nu o cumpără, dar nu se prea întâmplă din astea!”, a spus Manuel Colțescu.

Acum își face planuri ce rețete noi va încerca imediat ce fructele se vor coace. „În dulcețuri pun zahăr puțin. Lucrez la o rețetă fără zahăr, dar mai întâi trebuie să pun la punct un conservant natural. Etichetele produselor mele tot eu le-am creat și le tipăresc la Tipografie la Târgu-Jiu. Fiecare fel de dulceață are eticheta sa unică. (…) Producția mea făcută în bucătăria casei-care este pusă la punct așa cum au spus cei de la DSV când mi-au dat autorizațiile-diferă de dulceața făcută într-o fabrică. Este bio! De asemenea, folosesc fructe de pădure, culese din pădurile de la munții din Gorj, sunt mult mai aromate. Apoi mai este și situația în care fac dulceață din combinații de fructe care nu se coc în aceeași perioadă: de exemplu cpășuni cu afine. Culeg căpșunile din grădina mea, le aleg, le pun la congelator și le scot când am afine din pădure. (…) Am prețuri între 15-20 lei pentru borcanul de dulceață, în funcție de fructe. Dulceața de nuci verzi costă 30 lei, lichiorul de nuci verzi -25 lei sticla de 250 ml și așa mai departe. Celor care prețuiesc mâncarea și produsrle naturale, bio, nu li se pare mult”, a adăugat Manu Colțescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.