Olimpica Diana Oprea, premiul I la națională! Rezultate foarte bune și pentru alți elevi ai CNGC Motru la olimpiada de limba franceză

0
1865

Rezultate excepționale au fost fost obținute de elevi ai Colegiului Național „George Coșbuc” din municipiul Motru la olimpiada națională de limba franceză, care a avut loc chiar înainte de Paște. Diana Oprea a fost prima pe țară la olimpiada națională de franceză-clasa a VIII-a.

  

Reprezentanții colegiului Național „George Coșbuc” din municipiul Motru le-au felicitate pe olimpicele care au avut rezulttae foarte bune la națională. Astfel, Diana Oprea a avut un rezultat exceptional- premiul I și a fost pregătită de profesor Emilia Elinescu. „Felicitări, pentru performanțele atinse și celorlalți reprezentanți ai C.N.G.C.: Iuliana Rîbu – mențiune acordată de minister (prof. Emilia Elinescu), Alexandra Elinescu – mențiune specială (prof. Emilia Elinescu), Antonia Mălina Latu – mențiune specială (prof. Emanuela Crețu)!”, au transmis reprezentanții CNGC. Mențiunile speciale sunt acordate de inspectoratle școlare care organizează fazele naționale și le primesc olimpicii care au avut peste 80 de puncte și nu s-au încadrat la premiile acordate de Ministerul Educației.

Multă muncă și pasiune

An de an, Diana Oprea participă la olimpiada de limba franceză, material sa preferată. Anul trecut, spre exemplu, adolescenta s-a clasat a treia pe țară la olimpiada dedicată elevilor de clasa a VII-a. Anul acesta, Diana Oprea a fost cea mai bună și a câștigat premiul I pe țară! „Pasiunea pentru limba franceză am descoperit-o alături de doamna profesoara Elinescu Emilia, dânsa m-a făcut să iubesc această limbă. A fost o experiență minunată! Acest premiu I înseamnă foarte mult pentru mine, este ilustrarea muncii depuse și a pasiunii pentru limba franceză. Pentru acest lucru, trebuie să îi mulțumesc doamnei Emilia Elinescu. Am fost foarte fericită la aflarea acestui rezultat, un sentiment de nedescris. De asemenea, acest rezultat se datorează si părinților mei, cărora le mulțumesc pe această cale pentru că mi-au fost alături indiferent de situație și m-au încurajat să fac ceea ce îmi place. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am așa părinți, profesori și prieteni care sunt alături de mine. Am reușit să îmi depășesc limitele și sunt extrem de fericită”, a spus, pentru Viața Gorjului, olimpica Diana Oprea.

Iuliana Rîbu, șase ani la rând la olimpiada națională de franceză

Iuliana Rîbu este elevă a CNGC, la profilul matematică-informatică, dar olimpică la limba franceză! Participă din clasa a VII-a la olimpiada de franceză și a avut mereu rezultate bune. „Toate rezultatele obtinute la olimpiadă au aceeași importanță pentru mine. Per total, am 3 mențiuni speciale și 3 mențtiuni Men. Cele din urmă, însă, mă ajută, deoarece mă scutesc de examenul de admitere la facultate. Franceza este cea mai mare pasiune a mea. Cunoașterea acesteia oferă multe oportunități, limba lui Molière fiind la mare căutare. O să rămân să studiez în țară, la facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. Cred că este cea mai potrivită pentru mine. Pe de altă parte, mă gândesc serios să-mi fac masterul în altă țară și o să mă implic în cât mai multe proiecte Erasmus”, a declarant olimpica pentru Viața Gorjului. Iuliana Rîbu a participat șase ani la rând la această olimpiadă națională, ceea ce este o performanță destul de greu de egalat. „Anul acesta, mi-am încheiat așa-zisul “mandat” de 6 ani. Mă bucur că am putut să mă mențin în fiecare an. Îmi pare rău că s-a terminat. Olimpiada a fost cea mai frumoasă experiență din perioada școlii generale și a liceului. Este o competiție care te învață să fii perseverent, competitiv, perfecționist și organizat, căci pregătirea pentru olimpiadă necesită mult timp. De asemenea, am cunoscut o mulțime de copii frumoși care mi-au devenit prieteni. O să-mi lipsească enorm atât orele de pregătire, cât și doamna profesoară Elinescu Emilia care mi-a fost aproape în toți cei patru ani de liceu, dar sunt convinsă că voi avea parte de experiențe la fel de frumoase”, a spus Iuliana Rîbu din Motru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.