Asociația „Victoria Internațional” lansează campania „Reîntoarcerea la lectură. O carte pentru fiecare!”

0
1039

Luni, 15 ianuarie, Asociația „Victoria Internațional” lansează în cadrul Zilei Culturii Naționale, Campania „Reîntoarcerea la lectură. O carte pentru fiecare!”.

 

Acțiunea și campania sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Gorj, Centrul Național de Informare și Promovare a Turismului „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu și Școala Gimnazială Nr. 1 Dragotești. Acțiunea se va desfășura în zona Amfiteatrului din Târgu-Jiu, începând cu ora 13.00. „Campania „Reîntoarcerea la lectură. O carte pentru fiecare!” se dorește o invitație la lectură, în ultimii ani remarcându-se o scădere a interesului faţă de carte în general. Televizorul, jocurile video şi calculatorul sunt cele care au „furat” interesul copiilor şi chiar al părinţilor, pentru lectură. Cartea oferă celui care o parcurge, pe lângă satisfacţiile aduse de orice fapt inedit, prilejuri unice de reflecţie, de meditaţie, contribuie substanţial la formarea şi modelarea personalităţii şi comportamentului celui care ascultă sau citeşte. Prin acest proiect, dorim să le formăm copiilor un vocabular bogat în conţinuturi pentru vârsta acestora, să le îndrumăm paşii spre tainele cărţilor, copiii să se poată exprima liber, să îşi exprime propriile idei, sentimente, trăiri, să poată interrelaţiona mai uşor. Instituţiile de învăţământ sunt cele care trebuie să trezească în copii interesul şi dragostea pentru citit, să insufle copiilor, încă de la vârsta preşcolară, dorinţa şi plăcerea de a se afla în preajma cărţilor. Luni, 15 ianurie, ne găsiți în zona Amfiteatrului din Târgu-Jiu, acolo unde vom împărți cărți și semne de carte, sub deviza: „Reîntoarcerea la lectură. O carte pentru fiecare!”, a declarat  prof. Crina-Adriana Gurică, președintele Asociației „Victoria Internațional”.

Astăzi mai mult ca oricând, este de datoria tuturor factorilor educaționali să deschidă uşa spre dezvoltarea gustului pentru frumos, la îmbogăţirea vocabularului, la creativitate, să le dezvolte discernământul în selecţia valorilor.

Prof. Carmen Vulpe, vicepreședinte al Asociației „Victoria Internațional”spune  că „pentru cadrele didactice, proiectul constituie o provocare în direcţia promovării unor metode şi tehnici noi de lucru cu copiii, o modalitate de stimulare a activităţii de documentare şi cercetare pentru realizarea produselor de promovare a proiectului, dar şi un mod de formare profesională continuă. Cartea va deveni una din preferinţele elevilor numai dacă vom redescoperi valenţele acestui minunat instrument de lucru şi-l vom pune la îndemâna lor. Vom continua proiectul „Reîntoarcerea la lectură. O carte pentru fiecare!”, în cadrul Zilei Culturii Naționale şi în anul şcolar viitor urmărind colaborarea şi cu alte unităţi de învăţământ din judeţ şi, de ce nu, din alte judeţe.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.