Escaladă de 1 Mai pe Cheile Sohodolului! Din ce în ce mai mulți tineri practică acest sport

0
812

Zeci de tineri au ales să își petreacă minivacanța de 1 Mai pe Cheile Sohodolului, în tabere de escaladă! Una dintre ele a fost o „Tabără de inițiere în escaladă”, organizată de Asociația Gorj Aventura și partenerii săi. Numărul de locuri disponibile a fost de 20. În august, doritorii se pot înscrie la Tabăra de vară de pe cheile Sohodolului, unde îi așteaptă nenumărate surprize!

Cățărarea sau escalada este o activitate care atrage din ce în ce mai mulți practicanți și în Gorj. Escalada este un sport extrem care s-a desprins recent din alpinismul clasic, datorită echipamentului de siguranță din ce în ce mai performant și ca metodă de antrenament pentru perioadele în care vremea nu permitea cățărare pe stâncă, spun specialiștii. În Gorj există câteva asociații și numeroși specialiști ai acestui sport care îi învață pe doritori tainele cățărării. Gorj Aventura organizează în perioada 28 aprilie-1 mai o tabără de inițiere în scaladaă pe Cheile Sohodolului. „In cadrul acestei scoli se vor desfasura cursuri de pregatire si perfectionare precum: notiuni introductive in escalada teorie si practica, folosirea corecta a echipamentului individual, noduri folosite in escalada si alpinism, tehnici specifice de abordare a traseelor de escalada, tehnici de asigurare si autoasigurare și tehnici de supravietuire si de prim ajutor in traseele montane. Durata 4 zile (3 nopti): 28aprilie-1mai. Tabara deschisa mai ales pentru incepatori, dar si pentru cei care care doresc sa-si consolideze cunostintele”, a spus Răzvan Sgondea, de la Gorj Aventura. În zilele petrecute pe Cheile Sohodolului, participanții la tabără au abordat trasee dificultate maxima 5b prin metoda top-rope; au invatat rapelul cu fiecare participant in parte; back-up; asigurare; pozitie; rapel dirijat; auto-blocare. De asemenea, au susținut un curs de prim ajutor desfasurat in mod interactiv (accidente pe munte; accidente la escalada; asigurarea accidentatului etc) și un curs de supravietuire. 

Tabără de vară-distracția garantată!

Asociația Montană Cireșarii va organiza la vară o tabără tot pe Cheile Sohodolului. Tabara Sohodol – perioada 11-15 august 2018 – va lua forma unei scoli de vara in care: adrenalina de la stanca, explorarea naturii, dormitul la cort
se vor impleti, la tot pasul, cu spiritul de echipa, experienta acumulata prin cursurile desfasurate interactiv si diversitatea activitatilor montane. „ESCALADA – lupta cu verticalul, gravitatia si propriile limite, SPEOLOGIE – explorarea unui aven si savurarea reusitei revenirii pe coarda din subteran, CANYONING – parcurgerea multiplelor cascade in rapel si bucuria plonjarii in apa unei marmite de la 8 m inaltime, SUPRAVIETUIRE – motivationala, OFF-ROAD – savurarea unei drumetii montane 4×4, TABARA DE CORTURI – VATRA DE FOC – PEISAJ – SOCIALIZARE – contemplarea apusului la o cana de vin fiert, degustarea cinei realizate la foc si desteptarea la rasarit tinand in palme o ceasca aburinda de cafea”, promit organizatorii. Detalii la tel : 0729.399.281 Razvan Sgondea (Gorj Aventura)
tel : 0723.228.242 Cristi Seitan (AM Ciresarii)
email: [email protected][email protected]
sau mesaj pe adresa de Facebook ID Gorj Aventura / Cristi Seitan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.