Sprijin de până la 178.340 lei pentru a demara o afacere. Ce condiții trebuie îndeplinite

0
1302

Propiectul „UCB susține antreprenoriatul“ din cadrul programului POCU, ce are drept scop înființarea a 39 de afaceri în regiunea Sud- Vest Oltenia, destinat persoanelor cu vârsta de peste 24 de ani care doresc să pună bazele unor întreprinderi non-agricole într-un oraș din regiunea mai sus menționată.

Un alt obiectiv este crearea a minim 78 de noi locuri de muncă și dobândirea de competențe antreprenoriale de către 320 de persoane. Programul oferă participanților suport profesional prin intermediul cursurilor de antreprenoriat, sprijin financiar în valoare de până la 178.340,00 Lei. Investițiile pot fi realizate în echipamente, utilaje, publicitate, salarii, conform normelor din proiect.
Proiectul „UCB sustine antreprenoriatul” se adresează persoanelor cu vârsta de peste 24 de ani, cu domiciliul sau reședința în regiunea Sud-Vest Oltenia (județele Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti), care nu dețin calitatea de acționar majoritar în cadrul unei alte întreprinderi.

Desfășurarea proiectului 

Proiectul se derulează în mai multe stadii:

Etapa 1 – Înregistrarea participanților. În proiect se pot înscrie 320 de persoane care îndeplinesc condițiile de eligibilitate anterior menționate. Înregistrarea participanților se încheie la 31 mai 2018.
Etapa 2 – Cursuri de formare antreprenoriala. Cei 320 de participanți înscriși în proiect vor urma un curs de formare antreprenoriala de 40 de ore într-un oraș din cele 5 județe, în cadrul căruia vor afla informațiile necesare elaborării unui plan de afaceri și înființării unei firme.
Etapa 3 – Selectia planurilor de afaceri. La finalul cursului de antreprenoriat, un juriu de specialitate va selecta 39 de planuri de afaceri din cele 320 înaintate de participanți, planuri ce vor beneficia ulterior de finanțarea nerambursabilă în valoare de 178.340,00 lei pentru fiecare în parte.
Etapa 4 – Practica. Persoanele ale caror planuri de afaceri au fost selectate în vederea finanțării vor beneficia de stagii de pregătire practică de 40 de ore și mentorat, la întreprinderi cu obiect de activitate similar celui prevăzut în planurile de afaceri.
Dupa practică urmează înființarea afacerilor și derularea activității conform planului de afaceri selectat. Investitiile pot fi realizate în echipamente, utilaje, publicitate, salarii, conform normelor din program.

Cum se obține finanțarea 

Pentru a beneficia de subvenția nerambursabilă acordată, un câștigător în cadrul proiectului „UCB susține antreprenoriatul” trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
– Firma înființată în cadrul proiectului trebuie să aibă sediul social într-un oraș din județele Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, iar punctul (ele) de lucru fie în același județ, fie într-un altul atâta vreme cât face parte dintre cele cinci enumerate mai sus.
– Firma poate avea mai mulți asociați, cu condiția ca persoana care este înscrisă în proiect și accesează finanțarea nerambursabilă să fie asociat majoritar și administrator al firmei nou înființate, in condițiile legii
– Firma trebuie să înregistreze o cifră de afaceri de minim 25% din valoare finantarii în primul an de la înființare, să aibă o balanța contabila pozitiva in primii doi ani și să continue să funcționeze în cel de-al treilea an.
– Firma trebuie să aibă doi angajați, ale căror posturi să fie menținute active minim 24 de luni.
Participanții primesc subventia în două tranșe (conform planului de afaceri): în primul an maxim 75% din suma totală, iar în al doilea an diferența.

Pentru întrebări, înregistrare și alte detalii legate de proiect, puteți să accesați pagina web dedicată proiectului http://antreprenoriat.utgjiu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.