Peste 1.300 de locuri de muncă disponibile în străinătate. Gorjenii pot câștiga 13 euro/oră ca măcelar în Finlanda

0
1015

Peste 1300 locuri de muncă sunt oferite românilor, prin intermediul Reţelei EURES, în Germania, Belgia, Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Spania, Suedia, Malta, Olanda, Luxemburg, etc., Se caută persoane pentru următoarele meserii: şofer camion, operator CNC, distribuitor ziare şi colete, electrician, bucătar, cofetar, ospătar, sudor, instalator, muncitor/supraveghetor fermă de porci, lucrători în agricultură, florar, inginer software, asistent medical, manipulant bagaje, mecanic, măcelar/tranşator carne, etc.

În Germania sunt oferite 600 locuri de muncă în următoarele domenii: şofer manipulare bagaje, manipulant bagaje sau manipulant bagaje în avion, pe aeroportul din Frankfurt. Se caută persoane cu studii finalizate de şcoală profesională/liceu şi cursuri de instruire în domeniul manipulării mărfurilor şi în cel al securităţii aviatice, permis de conducere categoria B, disponibilitate de a lucra in schimburi, reputaţie judiciară impecabilă, stare fizică şi psihică corespunzătoare și cunoscător al limbii germane Contractul de muncă este pe perioadă determinată de 1 an, cu posibilitate de prelungire, iar salariul porneşte de la 11,43 euro brut/oră, la care se adaugă sporuri şi prime: pentru lucrul în zilele de duminică, se acordă un spor de 50 %; pentru lucrul noaptea, un spor de 25 %; pentru orele suplimentare, un spor de 25 %; pentru concediu se oferă o primă de 125%; se acordă prime de Craciun. Se asigura mesele in cantina personalului şi se pot asigura cursuri gratuite în vederea perfecţionării cunoştinţelor de limba germană.
„Finlanda oferă românilor 50 locuri de muncă în ocupaţia de măcelar/tranşator carne de pasăre, la tăierea, dezosarea şi ambalarea produselor de carne de pasăre. Nu este necesară experienţa sau calificarea; aplicanţii trebuie sa aibă peste 18 ani şi să vorbească limba engleză. Se oferă 10 – 13 euro brut/oră; 1,99 euro/ora suplimentară.Pentru persoanele care doresc să presteze o activitate sezonieră în domeniul agricol, Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania, oferă 150 locuri de muncă la cules fructe, curățat pomi şi în fabrică la aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Nu se solicită cunoaşterea unei limbi străine. Salariul este de 6.25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp şi 5.96 euro brut/oră pentru lucrul în fabrică. Contractele de muncă sunt din din aprilie până în septembrie 2018 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie. Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă în străinătate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj, str Lt. Col. D. Petrescu, nr 1, telefon 0253211568“, se arată într-un comunicat al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.