Jandarmul erou Aurelian Calotă a murit cu o zi înainte de a împlini vârsta de 93 de ani

0
951

Jandarmul erou Aurelian Calotă, din localitatea Dănești, satul Brătuia, s-a stins din viață chiar cu o zi înainte de a împlini vârsta de 93 de ani. Acesta a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Bătrânul suferea mult după ce soția lui a părăsit această lume, mai ales că ei au fost nedespărțiți timp de aproximativ 75 de ani. Pentru a se căsători, Aurelian Calotă a solicitat o dispensă regelui pentru a merge acasă. Cererea i-a fost aprobată, iar Aurelian Calotă a venit acasă și s-a căsătorit.

Înmormântat cu Gardă de Onoare și salve

Jandarmii gorjeni l-au sărbătorit în urmă cu trei ani pe jandarmul erou. „Ne-a primit în decursul timpului în locuința sa din localitatea Brătuia, comuna Dănești, unde ne-a povestit întâmplări din experiența familială și profesională acumulată în haina militară de jandarm și totodată momentele trăite pe frontul din al Doilea Război Mondial“, a spus Alin Ivan, putrtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.
Astăzi, jandarmii urmau să meargă cu un tort, numai că au aflat teribila veste. Înmormântarea va avea loc mâine, la ora 12,00, în localitatea Brătuia. Lt. col. (r) Aurelia Calotă va fi înmormântat cu Gardă de Onoare și salve.

Un adevărat model 

Lt. col. (r) Aurelian Calotă s-a născut în 12 martie 1925 în Brătuia. A fost absolvent al școlii primare din localitate și ulterior a Școlii de Subofițeri Jandarmi Drăgășani, promoția 1943-1944, desfășurându-și activitatea într-o unitate de jandarmi din Timișoara. Ulterior, a lucrat contabil la Baza de Aprovizionare Tg-Jiu.
„Documente care atestă studiile militare, scrisorile de mulțumire și medaliile obținute în calitate de jandarm, au fost donate unității și expuse în Sala de Tradiții. Jandarmii gorjeni își exprimă regretul profund pentru dispariția sa și suntem alături de familia îndurerată, veteranul constituind un exemplu care a arătat generațiilor tinere ce înseamnă onoarea și patriotismul, iar noi îi suntem recunoscători“, a mai spus Alin Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.