Florăria AnneLy, afacerea de succes a familiei Buliga din Motru: „Dacă vrei să faci ceva cu adevărat, vei găsi o cale, dacă nu, cu siguranță vei găsi o scuză!”

0
2920

Și-au dorit să îi ofere fiicei lor un viitor frumos, așa că soții Buliga, care locuiesc în municipiul Motru, au înființat o seră de flori în mediul rural și au pornit o afacere de familie. Muncă multă, pasiune și dorința de a reuși au fost ingredientele cheie în afacerea familiei Buliga, care merge bine! „Din fericire acest vis s-a transformat într-o mică afacere cu flori acum doi ani, în toamna anului 2016, când am plantat primii bulbi de zambile. La fel ca în orice afacere, începutul este greu și destul de complicat,  mai ales atunci când nu găsești suficiente informații  pe care să le ai ca și bază. Și soțul meu și eu credem că dacă vrei să faci ceva cu adevărat, vei găsi o cale, daca nu, cu siguranță vei găsi o scuză”, a spus Lidia Buliga de la Florăria și sera AnneLy Motru.

Lidia Buliga locuiește în municipiul Motru și are 29 de ani. Din 2016 a pus pe picioare o frumoasă afacere de familie alături de soțul său: dețin o seră de flori, dorindu-și să se extindă în curând și comercializează minunățiile de care au grijă amândoi pe piețele din Motru, dar și pe cele din județul Mehedinți. Motreanca Lidia Buliga a absolvit Facultatea de Sociologie și Psihologie, însă de mică a fost fascinată de flori. Își amintește cu drag cum planta zambile, lalele și alte  flori în grădina din fața casei părintești și cum se ocupa de ele, bucurându-se nespus când acestea înfloreau. „Avem afacerea noastră: o seră de flori. Cred că acest proiect  a început acum mulți ani, căci eu aveam încă de mică o pasiune și o plăcere deosebită în a planta în grădina din fata casei, în fiecare an, măcar o micuță floare care să prindă viață. Din fericire acest vis s-a transformat într-o mică afacere cu flori acum doi ani, în toamna anului 2016, când am plantat primii bulbi de zambile. La fel ca în orice afacere, începutul este greu și destul de complicat,  mai ales atunci când nu găsești suficiente informații  pe care să le ai ca și bază. Cred că cel mai greu a fost să ne asumăm toate riscurile legate de eventualele pierderi, având în vedere că investiția financiară de început într-o astfel de afacere este destul de mare”, a spus, pentru Revista Viața Gorjului, Lidia Buliga din municipiul Motru.

Florăria AnneLy, afacerea înfloritoare!

Numele afacerii deținute de familia Buliga este ,,Floraria AnneLy”, alegând această denumire după ce Lidia a combinat prenumele său cu cel al fiicei sale. „Este o combinație între numele fiicei noastre Annelis și numele meu. Este o afacere de familie, ne ocupăm atât eu, cât și soțul. Încercăm să ne împărțim responsabilitățile, inclusiv fetița noastră, care are doi ani, are un rol important, deoarece îi place să atingă și sa le vorbească florilor”, a declarat Lidia Buliga. Familia Buliga deține o seră de flori în localitatea Căzănești, dar își doresc să se extindă. De munca în seră se ocupă mai ales soțul laurei, care este un bărbat foarte meticulos. „În momentul acesta avem o singură seră în Căzănești, însă plănuim să ne extindem în următoare perioadă. Clienților le oferim flori în funcție de sezon: sezonul de plantare îl începem toamna cu plantarea zambilelor, narciselor și lalelelor pentru 1 și 8 Martie. După continuăm cu plantarea Petuniilor, mușcatelor și crăițelor pentru perioada de vară. Și nu în ultimul rând sezonul de toamnă în care scoatem la vânzare crizantema multifloră la ghiveci”, a menționat Lidia Buliga.

Afaceriști cu principii sănătoase

Au pornit la drum încrezători și le-a mers bine. Muncesc mult ca să fie siguri că florile sunt foarte bine îngrijite, că vor face flori frumoase, plăcute de clienți. Niciunul dintre soții Buliga nu se dau înapoi de la munca grea, căci sunt hotărâți ca afacerea lor să crească! „Noi, cei care lucram la Florăria AnneLy considerăm că o afacere bună și prosperă mereu are la bază principii sănătoase. Și soțul meu și eu credem că dacă vrei să faci ceva cu adevărat, vei găsi o cale, daca nu, cu siguranță vei găsi o scuză. Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub soare își are vremea lui, semănatul își are vremea lui și smulgerea celor sădite își are vremea ei! Așa am învățat și de la părinții noștri. Este o afacere la început, însă pot spune că deși este destul de greu și solicitant, este un început frumos”, a declarat Lidia Buliga. Cei doi soți distribuie florile la câteva florării din Motru, Severin și Strehaia, la momentele prielnice, ies cu florile și pe Piața din municipiul Motru. „Cu ajutorul lui Dumnezeu plănuim să ne deschidem un punct de vânzare în Motru și bineîțeles să creștem numărul florilor produse în sera noastră”, a spus Lidia de la Florăria și sera AnneLy Motru.

Îi găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/pg/Flor%C4%83ria-AnneLy-602954979914964/about/?ref=page_internal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.