Distribuție Oltenia și CEO susțin învățământul profesional la Liceul Energetic din Târgu-Jiu! Oferă burse elevilor și locuri de muncă după absolvire

0
2735

În perioada 26 -30 martie Liceul Energetic din Târgu-Jiu organizează „Săptămâna meseriilor”, iar miercuri, 28 martie, va avea loc activitatea „Ziua porților deschise” marcată prin activități practice comune: elevi ai liceului nostru- elevi se vor întâlni și vor discuta cu elevi ai școlilor gimnaziale invitate, în laboratoarele și atelierele școlii. Evenimentul constituie un prilej pentru elevii școlilor generale de a se informa cu privire la avantajele cunoașterii unei meserii care să asigure rapid și sigur un loc de muncă. Oferta educațională a acestei instituții de învățământ este atractivă și merită studiată cu atenție!

Oferta educațională a Liceului Energetic din municipiul Târgu-Jiu, mai exact a școlii profesionale a acesti unități de învățămân, este deosebit de atractivă. Pentru anul școlar 2018-2019, la școala profesională a Liceului Energetic vor fi disponibile 15 locuri la profilul „Electrician exploatare centrale, statii și rețele electrice”, profil susținut de unitate în parteneriat cu SC Distribuție Oltenia SA. Grație acestei colaborări se asigură acces la Proiectul „Ucenic Electrician” (https://www.distributieoltenia.ro/ucenicelectrician). Elevii care se gândesc să urmeze acest profil, care le va asigura un loc de muncă bine plătit, trebuie să știe ce beneficii au dacă se școlarizează la Liceul Energetic: bursă profesională (200 lei/lună de la MEN), bursă de performanță lunară pentru primii 5 elevi (200 lei/lună de la compania Distribuție Oltenia), vor beneficia de pregătire practică în laboratoarele școlii, dotate prin proiect de companie sau la agentului economic. De asemenea, elevii vor participa la ateliere de dezvoltare personală periodice organizate de ONG-uri partenere în proiect, la tabere de dezvoltare personală în vacanțele de vară de 1-2 săptămâni. La absolvirea celor trei ani de școală profesională, vor avea prioritate pentru angajare în cadrul SC DISTRIBUȚIE ENERGIE OLTENIA.

Profil atrăgător în colaborare cu CEO

Potrivit reprezentanților Liceului Energetic, anul școlar viitor vor fi disponibile și 30 locuri la învățământul dual pe profilul „Operator  cazane, turbine cu abur, instalații auxiliare și de termoficare”, în parteneriat cu SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO). Se asigură bursă profesională (200 lei/lună de la MEN), bursă profesională (200 lei/lună de la companie), asigurare răspundere civilă, echipament individual de protective, stagii de pregătire practică a elevilor în puncte de lucru ale companiei, prioritate pentru angajare la finalizarea studiilor în cadrul SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA. Suplimentar se va acorda o bursă de performanță anuală 300 lei pentru primii 5 elevi în ordinea mediei generale. Informații pe site-ul companiei http://ceoltenia.ro/.

Specializarea „sudor” căutată de elevi

Pentru anul școlar viitor vor fi disponibile și 15 locuri la specializarea „Sudor” în parteneriat cu SC Energomontaj SA. În afară de bursa de 200 lei oferită de MEN, se asigură stagii de pregătire practică la agentul economic; absolvenții vor avea prioritate pentru angajare la finalizarea studiilor în cadrul SC ENERGOMONTAJ SA în România sau în străinătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.