Un elev din Urdari are nevoie de ajutor pentru a nu își pierde definitiv vederea! Trebuie să se opereze în Thailanda

0
11327

Nu este prima dată când povestea impresionantă a lui Robert Negomireanu din comuna Urdari ajunge în atenția cititorilor. Adolescentul în vârstă de 18 ani suferă de o afecțiune rară care îl face să își piardă treptat vederea. În prezent, elevul de clasa a XII-a mai vede 10% cu un ochi și 15% cu celălalt. Dacă nu se va opera cât mai curând, își va pierde definitiv vederea. Impresionați de drama copilului, mai multe persoane i-au sărit în ajutor, strângându-se până acum aproximativ 14.000 de dolari din cei 27.000 cât costă intervenția. De Dragobete, la Muzeul Județean va avea loc o nouă ediție a Simpozionului „Povestea Mărțișorului”, iar mărțișoarele create vor fi scoase la vânzare, banii astfel strânși urmând a fi donați lui Robert Negomireanu! „Sperăm să vindem toate mărțișoarele, căci dorința noastră, a tuturor celor implicați în acest proiect, este să îl ajutăm pe Robert!”, a spus profesorul Angelica Necșulea de la Școala Gimnazială Dragotești, unul dintre organizatori.

     

Zi de zi, Robert Negomireanu, elev al Liceului din Turceni, se trezește cu teama că nu va mai putea vedea cerul sau chipurile celor dragi. De șapte ani suferă de o afecțiune destul de rară, a cărei cauză nu i-a fost explicată de către niciun medic, boala afectându-i nervul optic. În prezent, adolescentul mai vede 10% cu un ochi și 15% cu celălalt. Ochelarii de vedere nu îl ajută prea mult, iar teama că își va pierde definitiv văzul nu îi dă pace. Ca orice tânăr, și Robert își făcuse planuri de viitor, dorindu-și o carieră sportivă, dar acum tot ce vrea este să facă rost de banii necesari achitării costurilor operației din Thailanda. Acolo este singura sa șansă de a se face bine. „A fost diagnosticat în 2011. An de an, și-a pierdut vederea, iar acum mai zărește 10% cu un ochi și 15% cu altul. Nu se poate face nimic pentru Robert în România, ne-am interesat în foarte multe locuri. (…) Am căutat pe internet și am găsit o clinică în Thailanda (https://ro.globalstemcells.com/tratament/atrofia-nervului-optic/). Pentru a merge la operație, căci le-am trimis actele, avem nevoie de 27.000 de dolari plus banii de drum și pe acolo. Nu avem posibilitatea nici să facem împrumut, nici să strângem singuri așa sumă. Am deschis un cont în decembrie și am pus 10.000 lei în el, ce a strâns soțul meu care este plecat la muncă în străinătate. De atunci, după aparițiile în ziar, au fost făcute mai multe donații și acum avem în total aproximativ 14.000 de dolari. Le mulțumim tuturor persoanelor care au donat, mai avem promisiuni și sperăm să reușim. Consilierii de la Primăria Urdari și-au donat indemnizațiile pe o lună de zile și au donat în cont 6.000 lei și le mulțumim. Din străinătate, de la rude, prieteni am primit iarăși donații. Mai avem de strâns o sumă destul de mare, încă avem nevoie de ajutor”, a spus, plângând, Ramona Negomireanu, mama adolescentului din Urdari.

„E cumplit să pierzi de la lună la lună parte din vedere. Sunt elev în clasa a XII-a la Liceul din Turceni. Plănuiam să fac pe viitor carieră în sport, începusem să mă pregătesc, dar medicii mi-au spus că nu am nicio șansă. Cum boala mea avansează rapid, tot viitorul e incert. Clar nu voi face sport. Nu mai pot face mare lucru. Unii înțeleg, alții nu. Colegii sunt de treabă, mă ajută, dar marea majoritate nu știu cât sunt de bolnav. Nu mai văd decât la trei-cinci metri în fața mea. Restul e în ceață. Dacă nu stau cât mai aproape de tablă, nu văd la școală. Viața mea depinde de acești bani! Le mulțumesc celor care m-au ajutat”, a afirmat Robert Negomireanu.

  

Vor vinde mărțișoare pentru a-l ajuta pe Robert!

Impresionați de drama acestui adolescent, care avea tot viitorul în față, organizatorii Simpozionului Interjudețean „Povestea Mărțișorului-De la Dragobete la Mărțișor” vor scoate la vânzare mărțișoarele create în cadrul evenimentului și vor dona banii lui Robert Negomireanu! Astfel, pe data de 24 februarie, la Muzeul Județean Gorj va avea loc o nouă ediție a manifestării „Povestea Mărțișorului”, organizată de CJ Gorj, Muzeul Județean, Societatea de Științe Istorice Gorj și Școala Gimnazială Dragotești. Vor avea loc o masă rotundă, un concurs pe tema „povestea mărțișorului”, o expoziție, dar și un atelier de confecționat mărțișoare sub îndrumarea profesorilor din proiect. Elevii și tinerii prezenți vor învăța să confecționeze mărțișoare de la meșteri populari, urmând ca apoi să le scoată la vânzare. „Anul trecut am făcut Dragobetele, iar acesta vom continua cu mărțișorul tradițional. Vor fi prezente femei din lumea satului-de la Dragotești, Mătăsari, Slivilești- să învețe tinerii să facă mărțișoare. Iar specialiștii ne vor învăța din tainele Mărțișorului moștenit de la daci și romani. Elevii vor învăța să facă aceste mărțișoare, căci ei vor fi ambasadorii Mărțișorului tradițional. Mărțișoarele create de ei vor fi scoase la vânzare. Sperăm să vindem toate mărțișoarele, căci dorința noastră, a tuturor celor implicați în acest proiect, este să îl ajutăm pe Robert!”, a spus profesorul Angelica Necșulea de la Școala Gimnazială Dragotești, unul dintre organizatori.

AJUTAȚI-L PE ROBERT!

Cont pentru donații

Cod IBAN: RO59RNCB0569157019630001

SWIFT/BIC: RNCBROBU

Unitate BCR Gorj Constantin Brancusi

Contul pentru donații a fost deschis pe numele Negomireanu Robert Iulian la BCR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.