Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” a lansat proiectul „Speranţă pentru viaţă”

0
853

Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” a lansat, la începutul acestei săptămâni, un amplu proiect intitulat „Speranță pentru viață”. Acesta se va desfășura pe parcursul următorilor ani în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Gorj și va consta în organizarea de campanii informative și concursuri școlare la nivel de masă având ca scop adoptarea unui stil de viață sănătos, dar și prevenirea mai multor afecțiuni cu impact major în rândul populației tinere.

În cadrul proiectului „Speranţă pentru viaţă” se va desfășura o serie de activități pilon, campaniile prevăzute a fi demarate în acest context în 2018 fiind: campanie dedicată prevenirii obezității și informării asupra nutriției, care va avea loc anual în școli și grădinițe și care va cuprinde și diverse concursuri destinate elevilor; campanie dedicată conștientizării riscurilor și prevenirii apariției melanomului malign în rândul populației; campanie dedicată prevenirii și conștientizării apariției cancerului de sân în cadrul căreia vor avea loc activități la nivel de masă în școli. „În anii următori, vom continua cele 3 campanii începute în 2018, introducând anual câte o nouă activitate”, a spus Bogdana Păsculescu, preşedinte al Asociaţiei Română de Oncologie „Sfânta Ana”.
De-a lungul perioadei în care se va desfășura proiectul „Speranță pentru viață”, campaniile organizate vor alterna, având teme diferite. De asemenea, pe toată perioada în care se va desfășura proiectul vor avea loc activități la nivel de masă în școli pentru ajutorarea copiilor diagnosticați oncologic și aflați în evidențele Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana”. Se mai dorește crearea unui spațiu ambiental în sala de așteptare a Policlinicii-Secției de oncologie din cadrul SJU Târgu-Jiu, ce are ca scop reducerea impactului psihologic al conștientizării bolii pentru pacienți, iar beneficiarii vor avea, astfel, posibilitatea de a utiliza serviciile medicale într-un mediu calm, care să aducă o notă de pozitivitate în viețile lor. Toate activitățile vor avea un program specific și riguros, astfel încât să cuprindă cât mai multe informații pertinente legate de subiectele tratate și să poată veni în ajutorul unui număr cât mai mare de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.