Un profesor al unei universități conduse de un gorjean a devenit „Cavaler” decorat de Iohannis

0
810

Profesorul Lucian Drăguț de la Universitatea de Vest din Timișoara a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de „Cavaler”, cu prilejul Zilei Naționale a României, „în semn de apreciere a eforturilor depuse ca cercetător și profesor, contribuind astfel, prin studii de înalt nivel academic, la creșterea performanțelor și competitivității învățământului”, după cum se menționează în distincția acordată.

Conf. dr. Lucian Drăguț este absolvent de Geografie al Universității de Vest din Timișoara, promoția 1995. În perioada 1995-2004 a parcurs masteratul și doctoratul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, lucrând apoi ca preparator, asistent și lector. În anul 2004 se angajează lector la Universitatea de Vest din Timișoara. În perioada 2005-2006 activează ca bursier Fulbright la Universitatea din Arkansas (SUA), iar între 2006 și 2011 a fost cercetător și manager de proiect la Universitatea din Salzburg, Austria. În anul 2011 a revenit la UVT, perioadă în care a efectuat un stagiu de trei luni (ianuarie-martie 2013), lucrând ca profesor invitat la Universitatea din Tokyo. În prezent, este conferențiar la Departamentul de Geografie al Facultății de Chimie, Biologie, Geografie.

Această distincție a venit ca o surpriză, o mare onoare și o mare bucurie, mai ales că ceremonia a avut loc de ziua mea. Mă bucur că munca mea este apreciată la acest nivel. În același timp, distincția mă obligă și mă motivează în atingerea obiectivului pe care l-am fixat când am revenit în țară, acela de a forma la UVT o echipă de cercetare competitivă la nivel internațional”, spune profesorul Lucian Drăguț. Decretele au fost semnate cu ocazia Zilei Naționale a României, iar ceremonia de acordare a decorației a avut loc zilele trecute.

UVT este condusă, din funcția de prorector, de gorjeanul Mădălin Bunoiu. „Iubesc județul Gorj, sunt mândru de locurile în care m-am născut, am crescut și în care m-am format, nu pierd nicio ocazie pentru a-mi convinge toți prietenii – timișoreni dar nu numai, să viziteze județul nostru, să ne viziteze (pe mine și familia mea) la casele părinților noștri din Runcu și Peștișani, nu pierd nicio ocazie pentru a promova valorile gorjene atât în Timișoara cât și în afara acesteia (prin Asociația Fiii Gorjului în Banat, al cărei vicepreședinte)”, spunea prorectorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.