Peștera secretă cu lilieci de sub orașul Bumbești Jiu

0
971

Sub platorul pe care se află orașul Bumbești Jiu se află o peșteră secretă, în care părintele Arsenie Boca ar fi realizat cruciulițe dintr-un aliaj pe bază de argint, împreună cu un localnic care lucra la Uzina Mecanică Sadu. Și în prezent, peștera este necunoscută. 

 

În peșteră se adăpostesc liliecii, care sunt animale protejate de lege. Pe un perete al galeriei chiar se afla un liliac intrat în hibernare. Peștera secretă se află lângă fostul cimitir din Bumbești Jiu, care  fost strămutată pentru  a face loc amenajării lacului de acumulare. Dar lacul nu s-a mai 

făcut, iar în peșteră mai poate fi accesibilă, deși intrarea este acoperită de mărăciniș. După ce se intră printr-o galerie mai îngustă, lungă de 15-16 metri, locul se lărgește. „În anii 70, aici am turnat cu părintele Arsenie Boca cruciulițe dintr-un material pe care îl luam de la Uzina Mecanică Sadu, acolo unde lucram. L-am cunoscut pe părinte la Mănăstirea Sinaia, unde era surghiunit de comuniști. Lui îi plăceau peșterile și l-am adus în acest loc, după care s-a născut această idee. El avea niște matrițe speciale cu care făcea cruciulițele. Avea metodele lui. Timp de câteva luni am făcut cruciulițe. El venea de câte ori putea. Chiar dormea în biserica din lemn din apropiere. Mai erau și atunci lilieci, dar nu ne-au deranjat“, a spus Bebe Maftei. care a făcut cruciulițe cu Arsenie Boca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.