Incredibil cum primea bani și diferite bunuri polițistul șpăgar de la Ordine Publică

0
1272

Agentul de poliție Gabriel Negoiță, de la Serviciul de Ordine Public din cadrul Poliţiei Muniicpiului Târgu Jiu, s-a dedat la fapte incredibile pentru un om în unformă. Acesta pretindea sume de bani sau bunuri de la persoane cercetate în diferite spețe penale.

De exemplu, de la un bărbat care fusese implicat într-un scandal minor a cerut și primit diferite sume de bani, sub pretextul că va facve demersurile necesare pentru a-l scoate basma curată. „La data de 12 decembrie 2016 martorul denunţător I. C. a sesizat că în vara anului 2014 a avut o altercaţie minoră cu două persoane care în timp ce se jucau cu o minge au lovit autoturismul unui vecin. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar I.C. a apreciat că lucrurile au fost lămurite, considerând că a fost mai mult o discuţie între locatarii aceluiaşi cartier. După o lună, I.C. a fost contactat de Negoiţă Gabriel – agent de poliţie la Poliţia Municipiului Tg-Jiu, care i-a adus la cunoştinţă că este cercetat într-un dosar penal cu referire la incidentul mai sus menţionat. Agentul de poliţie i-a solicitat o întâlnire, spunându-i să vină în târgul de maşini. I.C. a acceptat şi s-a întâlnit în locul respectiv cu agentul Negoiţă Gabriel care era îmbrăcat în uniformă.
În cadrul întâlnirii, agentul Negoiţă Gabriel l-a asigurat că nu sunt probleme în cadrul dosarului întrucât o cunoaşte pe C.C. – mama uneia din cele două persoane cu care avusese altercaţia cu o lună în urmă şi va vorbi personal cu ea. La circa trei săptămâni, agentul de poliţie l-a contactat din nou telefonic pe I.C. solicitându-i o nouă întâlnire, împrejurare în care i-a cerut suma de 200 lei pentru a vorbi cu C.C. şi a rezolva astfel favorabil dosarul pe care-l avea în cercetări. I.C. i-a înmânat numitului Negoiţă Gabriel suma de 200 lei. După aproximativ o lună, agentul de poliţie Negoiţă Gabriel l-a contactat telefonic pe I.C. şi s-au întâlnit. Cu ocazia întâlnirii Negoiţă Gabriel l-a asigurat pe I.C. că a discutat cu C.C., că dosarul s-a finalizat, asigurându-l că nu mai sunt probleme şi i-a mai cerut suma de 200 lei pentru motorină întrucât îi trebuie să meargă la fiica sa. De asemenea, Negoiţă Gabriel l-a mai contactat ulterior pe I.C. şi i-a mai solicitat 200 lei pentru motorină, sumă pe care a primit-o de la denunţător. Suma de bani i-a fost înmânată agentului de poliţie pe strada Comuna din Paris unde a venit cu autoturismul de serviciu şi fiind însoţit de un coleg“, se arată într-un comuni cat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

A prevenit un patron cu privire la controalele care vor avea loc

Agentul de poliţie a procedat la fel şi în alte cazuri. El a intervenit, în schimbul unor sume de bani şi diferite bunuri materiale. Pe patronul unui depozite de lemne l-a avertizat în legătură cu controalele care urmau să se facă, primind de la acesta 700 de lei, dar şi material lemnos.
Inculpatul Negoiţă Gabriel a recunoscut faptele în totalitate, pe care le-a regretat.

Ancheta în cauză a fost efectuată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Gorj, Serviciului de Operaţiuni Speciale Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.