Ziua Europeană de Luptă Împotriva Discriminării Persoanelor cu Dizabilități, marcată la Târgu Jiu

0
775
????????????????????????????????????

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Discriminării Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată, astăzi, la Centrul de Zi „Christian” . Studenții Facultății de Asistență Socială din cadrul Universității din Petroșani, alături de profesorii universitari coordonatori, Felicia Andrioni și Mariana Anghel, au venit în vizită la Centrul „Christian“ și au interacționat cu persoanele cu dizabilități. Studenții s-au familiarizat cu activitățile desfășurate în cadrul unui astfel de centru, cu nevoile și problemele cu care se confruntă această categorie de oameni, iar, pe de alta parte, au conștientizat importanța unei solide formări în domeniul asistenței sociale. „Studenții împreună cu beneficiarii prezenți au dorit ca mesajul de astăzi să ajungă să fie văzut și de locuitorii orașului așa încât, au purtat cu demnitate și curaj, pe străzile urbei noastre, afișe și bannere cu mesaje non discriminare“, a spus Daniel Andrei, directorul Centrului de zi „Christian“.

Polițiștii, la Centrul „Christian“

Polițiștii de la Serviciul de Prevenire din cadrul IPJ Gorj au transmis un mesaj persoanelor cu dizabilități privind importanța acestei zile și a prevenirii oricărei forme de abuz și discriminare.

„Handicapul vizează aspectul social (consecințele concretizate în dificultăți de adaptare personală și socială, fiind o defavorizare a individului la cerințele mediului fizic și social). O persoană nu poate fi în sine „handicapată”, handicapul nefiind altceva decât o stare consecutivă deficienței cu care persoana s-a născut sau pe care a dobândit-o. Societatea naște handicapul prin normele impuse, norme construite de o majoritate care dictează o anumită stare de „normalitate”. Considerăm că o mare dizabilitate în viată, un mare impediment îl constituie atitudinea negativă“, a precizat Daniel Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.