VIDEO Miting cu 3000 de participanți împotriva mutării sediului CEO. La protestul organizat de PNL au participat și pesediștii

0
736

Peste 3000 de protestatari au participat în Piața Prefecturii din Târgu Jiu la un miting împotriva mutării sediului Complexului Energetic Oltenia la București. Protestul a fost organizat de PNL Gorj, dar la acesta au fost prezenți și mai mulți pesediști de frunte și chiar primari PSD din localitățile afectate de lucrările miniere: Dorin Hanu, de la Motru, Sorin Bucurescu, de la Slivilești, Gheorghe Gașpar, de la Mătăsari, Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio, Alecu Drăgoi, Aurel Popescu, viceprimar al municipiului Târgu Jiu. De asemenea, la miting a fost prezent și fostul manager al CEO, Laurențiu Ciurel.
Majoritatea participanților la miting au fost din rândul salariaților companiei energetice. Protestatarii au scandat „Jos Guvernul“, „Jos Ciubotărică“ (n.r. managerul interimar al CEO) sau „Jos Grigorescu“ (n.r. – ministrul Energiei).

Protestarii au spus că au ieșit în stradă pentru păstrarea locurilor de muncă și s-au arătat împotriva mutării sediului CEO la București. „Am venit la protest pentru ca sediul companiei să nu fie mutat la București. Sper că nu se va lua această hotărâre. Sunt optimism. Sperăm să vină și ministrul la Gorj să vadă care este situația și să nu mai stea în fotoliul său. Lucrez în minerit de peste 20 de ani la cariera Peștean“, a spus Tibi.

Primul care a luat cuvântul de la tribuna improvizată antreul de la Librăria Eminescu a fost co președintele PNL, senatorul Tudor Barbu, care a transmis că manifestarea nu are un caracter politic.

Avocatul Gheorghe Pecingină, care se află și el în greva foamei, a spus mutarea sediului CEO afectează pe toată lumea și că oamenii politici trebuie să-și dea mâna.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), a precizat că se dorește mutarea sediului CEO pentru intrarea în insolvență a societății și a cerut demisia guvernului, dacă nu va veni la Târgu Jiu pentru a discuta cu salariații unității.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.