Câți kilometri de autostradă se vor construi în acest an. Ce se va întâmpla cu centura Târgu Jiului

0
833

 

Peste 467 kilometri de autostradă se află în execuție, bugetul total alocat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) pentru acest andepășește 1,7 miliarde de lei.

Finanțarea de la bugetul de stat vor avea aproape 100 km de autostradă: 3,3 km din secțiunea București-Moara Vlăsiei, Autostrada Brașov-Borș, secțiunea Suplacu de Barcău-Borș — 60,2 km, Gilău-Nădășelu — 8,7 km, Nădășelu-Mihăiești — 16,8 km, Câmpia Turzii-Gilău — 0,3 km, Comarnic-Brașov, sector Comarnic-Predeal și Predeal—Cristian drum de legătură — 10,3 km.

De asemenea, aproape 200 km. de autostradă vor beneficia de finanțare din fonduri europene, iar 170 kilometri de autostradă vor fi în concesiune: Autostrada de centură a Capitalei/sector Centura de sud — 48 km, Craiova-Pitești — 121,19 km).

 

Anul acesta sunt prevăzuți a fi executați 230 kilometri de variante de ocolire, suma totală alocată ridicându-se la 740 milioane de lei. Drumul de centură al municipiului Târgu Jiu, în lungime de aproape 20 km se realizează din fonduri nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.