Un nou hotel va fi construit în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Acesta va fi construit pe strada Gheorghe Magheru din Târgu Jiu, în apropiere de Calea Eroilor, pe amplasamentul caselor Lupescu.
Primăria Târgu Jiu a emis autorizația de construire pentru noul hotel, dar și pentru desființarea construcțiilor existente. Investitorul este firma Crescendo din Târgu Jiu, lider din domeniul HoReCa.
Suprafața desfășurată a hotelului va fi de aproximativ 400 metri pătrați și va avea două etaje și mansardă. În plus, noua unitatea de cazare va avea și un spațiu SPA.
Termenul de execuție al hotelului este de patru ani.
Reprezentanții Direcției de Cultură Gorj susțin că s-a emis aviz din partea Comisie de specialitate pentru ridicarea hotelului.
Casele Lupescu care urmează să fie demolate au aparținut medicului lagărului. Fiul acestuia, care le-a vândut, a povestit în urmă cu mai mulți ani pentru Pandurul despre valoarea lor, deși nu se află pe lista monumentelor istorice: „Casa-vilă a fost proiectată de cel mai mare arhitect al țării de pe atunci, State Baloșin, în 1937. Tatăl meu era mândru de asta. Arhitectul Baloșin (1885-1953) a proiectat o serie de clădiri monumentale în București, ca de pildă blocul Wilson, Primăria Capitalei, etc.. Execuția construcției a fost făcută de un italian, și anume Vigi Pittini, tâmplăria de frații Gheza, iar acoperișul de către Tibi.
Casa a fost concepută arhitectural în exterior în formă de ”L”, cu jocuri de acoperiș, cu un brâu de granit sculptat, care îmbracă casa și în care sunt implantate 2 fântâni arteziene, care ii dau o notă originală, împreună cu o pergolă din stâlpi de lemn pe care este plantată o viță de vie sălbatică. În fața casei se afla o splendidă gradină de flori cu zeci de magnolii, de trandafiri, și multe alte flori, care, în totalitate, dau casei un farmec deosebit. Pe drept cuvânt, casa a fost considerată de toți cei care o știau înainte de a fi agresată cu un scop precis, ca cea mai frumoasa casa a orașului – o bijuterie arhitectonica! În ceea ce privește interiorul, ca exemplu, sufrageria elegantă a fost sculptată și pictată de marele pictor și restaurator de biserici Iosif Keber. Colonadele din ghips, pictate de dânsul, se sfârșesc cu capiteluri aurite în stil corintic“. Casa a fost naționalizată aproximativ zece ani.