Transport ilegal de lemne depistat de polițiștii gorjeni

0
162

La data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au oprit pentru control, o autoutilitară ce transporta material lemnos, pe DN 67 Bengești-Ciocadia.

Polițiștii au stabilit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 37 de ani, din localitatea Bengești-Ciocadia.

Acesta le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire din care reieșea faptul că transportă cantitatea de 1,07 mc lemn foc specia gorun și 1,07 mc lemn foc specia mesteacăn.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, în urma inventarierii, s-a stabilit că în autoutilitară se afla cantitatea de 1,437 mc lemn foc gorun, cea de mesteacăn neexistând.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul că un tânăr de 20 de ani, din localitatea Bengești-Ciocadia, în calitate de administrator, a emis avizul în cauză în care ar fi implementat date nereale cu privire la cantitatea de material lemnos cât și specia transportată.

Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a conducătorului autoutilitarei conform Legii 171/2010 și au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.