Opt cazuri de muncă „la negru“ în județul Gorj

0
117

Opt cazuri de muncă la negru au fost depistate în luna septembrie.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii septembrie 214 controale, din care 134 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 80 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.

„În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 626.500 lei, din care 503.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și 123.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 483 măsuri de intrare în legalitate.

Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat  în perioada menționată, 8 persoane prestând muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare 155.000 lei.

În această perioadă inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat 1 caz de muncă subdeclarată la un angajator, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 8.000 lei“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a precizat că acțiunile de control vor continua: „Rezultatele din domeniul relațiilor de muncă, în special numărul ridicat al persoanelor depistate fără forme legale de angajare, ne determină să păstrăm standardele de calitate ale actului de control și indicatorii acestuia. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către angajatori a prevederilor legale în domeniile de competență.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.