Proiectul „Edu Power”, lansat în Gorj. Elevii vor participa la peste 20 de experimente

0
364

Asociația Be Teen lansează proiectul „Edu Power” – O oportunitate de învăţare pentru copiii din mediul rural, folosind tehnici non-formale. Lansarea proiectului va avea loc vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 13:00, la Liceul Tehnologic Peștișani „Constantin Brâncuși”, judeţul Gorj.

Scopul principal al inițiativei „Edu Power” este crearea unui cadru alternativ și inovator, bazat pe experimente, prin intermediul căruia copiii să descopere lumea înconjurătoare. Beneficiarii proiectului sunt copiii cu vârsta 6-14 ani din mediul rural din comunele Peștișani, Scoarța, Bălănești și Baia de Fier. Astfel, cei implicaţi vor putea explora lumea înconjurătoare printr-o abordare interactivă și distractivă.

„Proiectul Edu Power propune organizarea unor ateliere de învățare folosind metode non-formale, menite să dezvolte abilitățile cognitive și să stimuleze gândirea critică a participanţilor.

Peste 20 de experimente din domenii precum fizica, matematica, optică, robotică și logică vor fi prezentate și explorate.

Pentru a oferi copiilor o experiență captivantă în domeniul robotică, Asociația Be Teen are ca partener echipa de robotică Tea Borgs de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu”. Tinerii din echipa de robotică, alături de profesorii Nodea Eugen și Stoian Sorin Mirel, vor susține ateliere și vor prezenta roboții creați prin intermediul proiectului.

Evenimentul de lansare marchează începutul unei perioade de explorare științifică și tehnologică pentru copiii din comunitățile rurale ale judeţului Gorj“, se arată într-un comunicat al Asociației Be Teen.

Unde vor avea loc atelierele

Atelierele din cadrul „Edu Power” vor avea loc în perioada octombrie-decembrie 2023 în cele patru comune prestabilite: Peștișani, Scoarța, Bălănești și Baia de Fier.

Proiectul este finanțat de Grupul Cez România prin programul Generatorii de Bine, gestionat în parteneriat cu Fundația Comunitară Vâlcea.

„Proiectul Edu Power reprezintă o oportunitate deosebită pentru copiii din mediul rural de a se familiariza cu știința și tehnologia și de a-și dezvolta abilitățile intelectuale. Este o provocare şi cu siguranţă toţi cei implicaţi vor avea ceva de învăţat”, spun reprezentanţii Asociaţiei Be Teen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.