Motopompe donate de Consiliul Județean Gorj pompierilor gorjeni

0
69

Prin sprijinul Consiliului Județean Gorj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj a primit în dotare două motopompe remorcabile marca „NOVUS 2000”, având o valoare de achiziție de aproximativ 129.000 lei.

,,Experiența anilor trecuți, când am gestionat mai multe situații de urgență generate de inundații, dovedește utilitatea acestor noi dotări primite prin Consiliul Județean Gorj și care completează tehnica de intervenție pe care instituția noastră a primit-o în ultimii ani prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Motopompele primite astăzi au o capacitate de refulare a apei de aproximativ 2200 de litri/minut și vin atât în sprijinul colegilor noștri pentru că scurtează timpul de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență, dar mai ales în sprijinul cetățenilor pentru că ei sunt principalii beneficiari ai misiunilor noastre.

Dotarea pompierilor militari și condițiile în care își desfășoară activitatea salvatorii sunt esențiale pentru o pregătire optimă și pentru îndeplinirea misiunilor specifice la un nivel cât mai înalt.

Nu este prima dată când Consiliul Județean Gorj dovedește implicare în gestionarea managementului situațiilor de urgență la nivelul județului Gorj, contribuind, în repetate rânduri, la dotarea instituției noastre cu echipamente necesare gestionării situațiilor de urgență, dar și alte bunuri prin care am reușit să îmbunătățim condițiile de pregătire și de lucru la sediul instituției noastre”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.