Cum va arăta centrul municipiului Târgu Jiu

0
144

Victor Banța, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltări, a prezentat proiectul de modernizare a centrului civic al municipiului Târgu Jiu. Lucrările vor începe din această toamnă.

,,În fotografiile atașate sintetizez aspectul „Centrului Civic” al municipiului Târgu Jiu, cu pavaj din andezid – o rocă vulcanică cu granulație fină, culoare brună, violetă, până la cenușiu.
Investiția este finanțată de Ministerul Devoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, derulată prin Compania Națională de Investiții și aprobată prin Ordinul 1555/05.08.2022 în valoare totală de 29.862.976,79 Lei din care, C+M = 24.106.472,2 Lei.
Întregul proiect, ce presupune și reamenajarea spațiilor verzi precum și dotări cu mobilier urban modern, va fi în consonanță cu cel de modernizare a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” (parte din acest obiectiv fiind cel finanțat prin PNDL și al cărui stadiu financiar este de 95%.).

Soluțiile proiectantului de specialitate trebuie să se coreleze și să răspundă cerințelor din Regulamentul local de urbansim specificate în PUZ „Axa Eroilor” – obiectiv aflat în procedură de achiziție publică și care va fi avizat tot la MDLPA, vor fi puse în operă de către constructor, curând, imediat ce proiectul tehnic va fi finalizat.
Muțumim domnului ministru, Adrian-Ioan Veștea, pentru atenția îndreptată spre comunitatea noastră, a municipiulu Târgu Jiu – orașul lui Brâncuși”,  a transmis Victor Banța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.