Peste 5.000 de cereri de recalculare a pensiilor foștilor angajați de la CEO. Cu cât le vor crește veniturile

0
197

Președintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu, s-a întâlnit joi, 8 iunie, la sediul Prefecturii Gorj, cu o serie de lideri de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), dar și cu conducerea companiei.

Daniel Baciu a transmis că este nevoie de o armonizare legislativă pentru ca cererile de pensionare în baza Legii 197 să fie aprobate: „Atât Casa Națională de Pensii, Casa Județean de Pensii, cât și Ministerul Muncii își dorește să rezolvăm această problemă, să găsim metodele pentru ca acești oameni să beneficieze de drepturile care li se cuvin. Asta ne dorim cu toții ca să găsim o rezolvare cât mai rapidă a acestei probleme, care se transformă și într-o problemă socială. De aici am pornit discuția și mă bucur că am găsit înțelegere de ambele părți și oamenii au înțeles ca pentru a putea să aplicăm ultima decizie 2 a Înaltei Curți de Casație și Justiție trebuie să ne armonizăm legislația sistemului public de pensie, pentru ca oamenii primească toate beneficiile care decurg din aceste condiții grele de muncă, respectiv condițiile speciale de muncă.
Am o situație statistică de la Casa de Pensii Gorj și s-au depus până acum 439 de cereri noi de pensionare ale oamenilor care sunt în câmpul muncii și 5.107 cereri de recalculare a celor care sunt în plată și doresc să li se recalculeze pensia, conform Ordonanței 197/2021. În momentul când aveam această armonizare a legislației, pentru că trebuie rezolvată această problemă în sesiunea parlamentară, dacă este posibil, în momentul în care vom avea această modificare legislativă pentru armonizarea cu legislația pensiilor imediat vom începe să emitem decizii“.

Conducerea Casei Județene de Pensii Gorj a transmis că veniturile celor peste 5.000 de pensionari vor crește în urma recalculării cu procente între 15 și 18 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.