Polițiștii au confiscat peste 32 metri cubi de material lemnos

0
63

Polițiștii gorjeni au fost confiscat 32 metri cubi de material lemnos, în urma unor acțiuni desfășurate în mai multe zone ale județului.

„Polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au stabilit că un bărbat de 53 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din municipiul Petroșani, județul Hunedoara, a expediat cantitatea de 18,68 mc material lemnos, fără să evidențieze transportul în aplicația SUMMAL 2.0.

Conducătorul auto a fost sancționat conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice,  cu amendă în valoare de 5000 de lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Tot vineri, polițiștii Postului de Poliție Bumbești-Pițic au sancționat contravențional un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care a tăiat cantitatea de 7,572 mc material lemnos, de pe un teren situat în afara fondului forestier național.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților silvici“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

De asemenea, la data de 7 mai, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Motru, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 673 Bolboși, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire al unei autoutilitare ce transporta material lemnos.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 50 de ani, din comuna Mătăsari.

Procedând la verificarea documentelor de transport, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea documente legale de proveniență pentru cantitatea de peste șase metri cubi, specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat conform Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.