Surprize mari în sondajul PSD pentru Primăria Târgu Jiu. Cine sunt contracandidații care ar putea să-i pună probleme lui Romanescu

0
134

Primele rezultate ale sondajului efectuat la comanda PSD Gorj pentru Primăria Târgu Jiu au „răsuflat“ pe surse în spațiul public. Este primul sondaj, urmând să fie realizate și altele. S-a pus mai mult accentul pe notorietate, dar fost o întrebare legată și de intenția de vot.

Au fost sondați oameni politici de la mai multe partide pentru a exista o comparație. Clasamentul întocmit a arătat surprize mari. Pe prima poziție s-a clasat Marcel Romanescu, actualul primar, cu 36%, în scădere clară față de sondajul realizat anul trecut de către PNL Gorj, în care Romanescu figura cu peste 40%.

O surpriză în sondajul PSD este clasarea pe locul II a primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, cu mai puțin de 30 la sută, cu toate că acesta a refuzat să ia în calcul o eventuală candidatură la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu. O altă surpriză o reprezintă clasarea pe locul III al fostului prefect de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, prim vicepreședintele USR Gorj, iar pe locul IV, cu un procentaj foarte apropiat se află senatorul Cristi Rujan, președintele organizației municipale Târgu Jiu a PSD.

Conducerea PSD Gorj susține că informațiile nu ar fi reale: „În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la concluziile sondajului de opinie realizat de Partidul Social Democrat la nivelul Municipiului Târgu Jiu, conducerea PSD Gorj face următoarele precizări: rezultatul studiului realizat de PSD nu are caracter public și ține de organizarea internă a partidului, iar informațiile apărute în spațiul public nu coincid cu datele cuprinse în sondajul la care se face referire. La nivelul Municipiului Târgu Jiu a fost realizat un sondaj de opinie extrem de elaborat, care a cuprins atât întrebări legate de modul în care percepe electoratul măsurile întreprinse de PSD și nivelul de încredere la care se situează partidele politice în opinia alegătorilor, cât și chestionare privitoare la profilul candidatului pentru primărie. Concluziile studiilor efectuate sunt extrem de pozitive pentru PSD, iar șansele cele mai mari, la toate tipurile de alegeri din 2024, rămân în dreptul PSD“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.