Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată de  DGASPC Gorj

0
214

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost marcată în municipiul Târgu Jiu.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a dat startul activităților dedicate acestei zile pe 31 martie.

Autismul este o tulburare gravă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce afectează individul în trei arii: comunicare, relaționare și adaptare a simțurilor la mediu.

La nivelul județului Gorj, în statisticile DGASPC, se regăsesc peste 250 de copii diagnosticați cu autism.

„Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu și Complexul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități (CRCD) Târgu-Jiu au marcat această zi prin multiple activități de recreere și socializare, desfășurate atât la nivelul centrelor, cât și în exterior, sub sloganul ”Azi port albastru”. Astfel, cei mici s-au bucurat de o zi specială, fiind antrenați în jocuri și concursuri diverse. Însoțiți de personal de specialitate, copiii de la CSCCH Târgu-Jiu au participat la construirea  unui puzzle de mari dimensiuni, alături de specialiști, părinți și voluntari, după care au făcut o plimbare pe centrul pietonal al municipiului Târgu-Jiu, purtând în mâini steluțe albastre confecționate de ei împreună cu personalul din centru. Cu această ocazie s-au împărțit pliante cu tematica autismului în scopul informării și sensibilizării opiniei publice în privința acestei boli. În jurul prânzului, micuții au ajuns în Parcul Coloanei Infinitului, unde au lansat spre infinitul cerului zeci de baloane albastre.

Scopul activităților derulate cu ocazia Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului este de a atrage atenția asupra nevoilor particulare pe care le au persoanele cu autism. Fiecare ființă umană are valoare. A o remarca și a-i crea condițiile să se dezvolte este, înainte de toate, uman, dar și un semn de sănătate și inteligență socială. Salutăm responsabilitatea socială, conștiința!“, a transmis Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înțelegeri a autismului și de a crește nivelul de informare a publicului larg, privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.