Construcție ilegală lângă unitatea de creștere a puilor din Târgu Jiu

0
213

Activitatea complexului de creștere a puilor din Târgu Jiu ar putea fi pusă în pericol, după ce s-au efectuat lucrări ilegale de construcție pe un teren din vecinătate sa. Terenul cu pricina a fost împrejmuit peste noapte, și, în plus, a fost supraînălțat și nivelat prin umplerea cu pietriș si beton. Zona se află în perimetrul de protecție al societății Avirom Plus S.R.L., una dintre principalele unități economice din județul Gorj, pentru ca în interiorul fermei să nu pătrundă viruși care să ducă la îmbolnăvirea puilor și să fie respectate regulile europene de biosecuritate.

 

Pentru că, de obicei, în România, instituțiile reacționează cu greutate, iar sancțiunile nu sunt foarte dure, cetățeanul care deține terenul l-a împrejmuit și a făcut o serie de lucrări fără nicio autorizație. În plus, „umplutura“ a fost pusă peste un canal colector.

„Au fost făcute verificări și a fost aplicată o amendă pentru lucrări de construcție de împrejmuire fără autorizație“, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Raul Ovidiu Gheorghițan este persoana care a efectuat lucrările de împrejmuire și de supraînălțare a terenului fără autorizație. Acesta se ocupă cu dezmembrarea mașinilor, iar în cazul în care această activitate va fi desfășurată pe terenul împrejmuit nelegal, atunci putem vorbi de un risc epidemiologic extrem de ridicat având în vedere natura activității desfășurate în cadrul unității respective, mai ales că exploatația este populată și face toate eforturile pentru reducerea riscurilor epidemiologice, în special în contextul răspândirii gripei aviare.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj vor face și ei verificări, pentru a constata dacă s-a respectat zona de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.