Primarul Romanescu cere demisia directorului unei grădinițe din Târgu Jiu

0
125

Mai mulți părinți din Târgu Jiu s-au arătat revoltați după ce au primit declarații pe propria răspundere de la grădinița la care copiii lor sunt înscriși pentru a le semna cu privire la riscurile pe care și le asumă în cazul unor cutremure.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Școlar Gorj a declanșat o verificare, iar declarațiile au fost retrase. „O echipă a IȘJ Gorj s-a deplasat la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu. Din discuțiile purtate cu membri ai C.A. și cu directorul unității, a reieșit că, la data amintită, a fost trimis părinților, urmând a fi completată, o declarație pe propria răspundere prin care părinților/aparținătorilor legali li se aducea la cunoștință riscul producerii unor evenimente seismice, aspect ce trebuia asumat prin semnătură de către aceștia. Actul fusese supus aprobării de către Consiliul de Administrație al unității.
Documentul a fost retras ulterior, iar în acest moment, nu există un alt act similar, care să poată îngrădi accesul preșcolarilor și antepreșcolarilor la educație. Facem precizarea că acest caz este unul singular, neexistând o altă unitate de învăţământ care să fi dat un document similar“, a transmis Prefectura Gorj.

Romanescu: Trei dintre clădiri sunt noi

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a solicitat demisia directorului grădiniței: „Cer demisia directorului Grădiniței cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”, Camelia Bălănescu! Situația creată în cadrul instituției, acolo unde părinții au fost puși să semneze o declarație pe propria răspundere în caz de cutremur, este de neacceptat!
Și sunt motive serioase în acest sens. În primul rând, 3 dintre clădirile în care funcționează creșa și grădinițele administrate de directorul Camelia Bălănescu sunt noi, aici primăria investind sume considerabile. Este vorba despre cea mai moderna creșă din zona Olteniei (zona Debarcader), grădinița cu program normal din zona Lotrului și grădinița din zona Brândușei, iar clădirea din strada 11 Iunie a beneficiat, de asemenea, de investiții importante. De aceea, acțiunea doamnei respective este bizară și nejustificată, mai ales că dumneaei nu a semnalat vreo problemă în acest sens“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.