Fost primar gorjean, condamnat pentru conflict de interese

0
69

Fostul primar a comunei Stănești, Ștefan Blideanu, a fost condamnat de către Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de un an și două luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese: „Stabilește pentru inculpatul B Ş-L, , pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. În baza art. 396 alin. 4 Cod pr. pen. cu referire la art. 83 Cod penal, dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an şi 2 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, a stabilit instanța de judecată.
Fostul primar liberal trebuie să respecte anumite condiții: „Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c – e se comunica Serviciului de Probaţiune Gorj. În baza art. 88 Cod penal cu referire la art. 404 alin. 3 Cod pr. pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor legale ce prevăd revocarea amânării aplicării pedepsei“, a mai stabilit instanța de judecată.
Acesta primit, de asemenea, interducția dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pentru o perioadă de 3 ani.

Agenția Națională de Integritate a fost cea care a sesizat organele de urmărire penală în cazul fostului primar. „Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Blideanu Ștefan-Liviu a infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Stănești, a emis acte administrative care au produs un folos material pentru soția sa, respectiv, fiul său”, anunța ANI în anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.