Cum a vrut să ajungă un tânăr șofer la Rânca. A primit o amendă record

0
80

Un șofer în vârstă de 19 ani a vrut să ajungă în zona Rânca, aflată la o altitudine de 1.600 metri, pe Transalpina, cu un autoturism cu cauciucuri de vară, care, în plus erau foarte uzate.

Tânărul șofer a fost amendat de polițiști cu 2.900 de lei și s-a ales și cu certificatul de înmatriculare reținut. „Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au oprit pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN 67 C, din direcția Novaci-stațiunea Rânca. Procedând la verificarea documentelor, aceștia au stabilit că este vorba de un tânăr de 19 ani, din județul Mehedinți. Controlul polițiștilor nu s-a rezumat doar la verificarea documentelor, ci având în vedere condițiile de iarnă în care se circulă pe respectivul tronson de drum, aceștia au observat că tânărul avea autoturismul dotat cu anvelope de vară, acestea fiind și uzate. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2900 lei, iar ca măsură complementară, a fost reținut certificatul de înmatriculare, potrivit OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Polițiștii reamintesc conducătorilor auto că pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune și trebuie să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.