Giuliana Căpriță, eleva pasionată de muzică populară și fascinată de cifre! „Fiecare premiu mă motivează să fiu mai bună decât am fost”

0
1450

Giuliana Căpriță este o talentată elevă din orașul Rovinari, care, la cei 13 ani ai săi, are în plamares numeroase premii importante obținute la concursuri de muzică populară! Lecțiile de canto popular le ia la Școala Populară de Artă, unde o are ca profesoară pe Camelia Argint, însă, în primii ani de pregătire a avut ce învăța și de la îndrăgita interpretă Emilia Drăgotoiu Nanu. Ambele profesoare  spun că eleva are potențial în domeniu!

Eleva face parte dintr-o familie care o sprijină în toate și care a încurajat-o mereu să își urmeze pasiunile. Giuliana Căpriță este talentată la muzică, iar vocea sa i-a adus mai multe premii de-a lungul timpului. Acum, fata este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Nr. 1 din orașul său natal, Rovinari. Deși este pasionată de muzică, o fascinează cifrele, iar pe viitor își dorește să devină professor de matematică. „Mi-am propus ca pe lângă vocația mea muzicală, să devin profesoară de matematică, deoarece mă fascinează cifrele atunci când lucrez cu ele. Am descoperit muzica la 4 anișori și jumătate, când dansam toată ziua prin casă, iar părinții au decis să mă înscrie la Clubul elevilor din Rovinari. Acolo am descoperit cu ajutorul doamnei profesoare Emilia Drăgotoiu Nanu că am voce și ușor, ușor am început să cânt. În prezent studiez canto-popular la SPA la clasa profesor Carmen-Camelia Argint”, a spus Giuliana.

Giuliana Căpriță a obținut mai multe premii după ce a început să participle la competiții folclorice. Muncește mult și vrea să devină din ce în ce mai bună. „Am început să particip la concursuri de la vârsta de 7-8 ani. Ca premii amintesc: Locul 2 la Maria Apostol , Locul 1 la Domnica Trop, Trofeul festivalului Maria Lătărețu 2016 și multe altele. Fiecare premiu mă motivează să merg mai departe și să fiu mai bună decât am fost. Muzica pentru mine este balsam pentru suflet, iar atunci când interpretez o melodie simt o liniște interioară desoebită! Îmi doresc să merg mai departe și să studiez muzica la Liceul de Arte Dinu Lipatti din București. Îmi place să citesc, să desenez schițe vestimentare și să machiez în timpul liber!”, a mai adăugat adolescent din Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.