Trei persoane decedate în accidentul de la cariera Jilț Sud. Informații complete

0
150

ISU Gorj a furnizat toate informațiile cu privire la accidentul de la cariera Jilț Sud:

„In jurul orei 13:30, dispeceratul ISU Gorj a fost anuntat despre producerea unui accident la exploatarea minieră Matasari, cariera Jilț Sud. Concret, un camion in care se aflau mai multe persoane s-a rasturnat.
Pentru ca apelantul semnala faptul ca in urma evenimentului mai multe persoane au suferit leziuni, la nivelul ISU Gorj a fost activat planul rosu de interventie fiind direcționate catre locul evenimentului 3 ambulante SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare si o autospeciala pentru transport victime multiple din cadrul ISU Gorj si 8 ambulante din cadrul Serviciului Județean de Ambulanta Gorj.
De asemenea, au fost alertate elicopterele SMURD din cadrul punctelor aeromedicale Craiova si Caras si prealertat elicopterul SMURD Bururesti.
La sosirea echipajelor de interventie s-a constatat ca in urma evenimentului 3 persoane erau in stare de inconstienta, iar, initial, alte 7 acuzau leziuni.
Pentru gestionarea eficientă a situației la fata locului s-a organizat un punct medical avansat coordonat de medicul sef UPU-SMURD in care sa fie evaluate toate victimele si sa fie direcționate, in cel mai scurt timp, catre unitățile medicale.
Totodata, pentru gestionarea eficientă a situației, centralizarea datelor si comunicarea eficientă cu fortele din teren, la sediul ISU Gorj s-a organizat un centru de comanda format din prefectul judetului, 7 ofiteri, 5 subofiteri din cadrul ISU Gorj, precum si personal din cadrul Serviciului Județean de Ambulanta Gorj.
Din pacate, in ciuda eforturilor depuse de catre medicii sositi la fata locului, cele 3 persoane aflate in stare de inconstienta au fost declarate decedate.
Alte 10 persoane au fost evaluate medical la punctul medical avansat, fiind transportate la spital, in functie de gravitatea leziunilor, astfel:
– 2 persoane au fost preluate de catre elicopterele SMURD si au fost transportate la Spitalul din Municipiul Craiova;
-3 persoane au fost transportate cu ambulante la Spitalul Motru;
– 5 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Tg-Jiu.
Toate persoanele transportate la spital sunt constiente si cooperante.
Planul rosu de interventie a fost dezactivat incepand cu ora 16:00“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.