Infirmieră de la spitalul din Târgu Jiu, sancționată cu diminuarea salariului

0
238

Infirmiera de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu care a fost filmată în timp ce încărca varză într-un autoturism a fost sancționată cu diminuarea salariului cu 10 la sută pe o perioadă de trei luni.

Comisia de disciplină a constatat că femeia se afla în timpul programului de lucru: „Potrivit comisiei de verificare, în data de 12.11.2022, înainte de terminarea programului de lucru, infirmiera de la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie a parăsit locul de muncă și a ieșit în parcarea spitalului, pe strada Tudor Vladimirescu. Aici s-a întâlnit cu o persoană de la care a achiziționat, contra cost, o cantitate de varză pe care a transferat-o în mașina personală, după care a mers la domiciliu. Din raportul comisiei de cercetare disciplinară a reieșit că infirmiera își cunoștea programul de lucru-respectiv de la ora 07:00 la ora 19:00“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Aceasta a încălcat mai multe prevederi ale Regulamentului Intern: „A părăsit locul de muncă înainte de terminarea programului de lucru, fără a anunța medicul de gardă și a desfășurat, în timpul programului de lucru, activități în interes personal, manifestări care au adus atingere prestigiului unităţii. Infirmiera nu a semnat procesul verbal de predare a serviciului/turei. De asemenea, salariațiilor Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu le este interzis să părăsească unitatea sanitară în echipamentul de protecție/lucru și au obligația de a purta echipament de protecție/lucru corespunzător în timpul programului. Acest lucru le este adus periodic la cunoștință prin adrese transmise de către conducerea unității și serviciul SPIAAM“, au mai transmis reprezentanții spitalului din Târgu Jiu

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis ca sancțiunea aplicată în cazul infirmierei să fie o reducere de 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.