Șase milioane de euro pentru modernizarea centrului municipiului Târgu Jiu

0
56
Ministerul Dezvoltării a alocat suma de șase milioane de euro pentru modernizarea zonei centrale a municipiului Târgu Jiu. Urmează ca în perioada următoare să fie organizată licitația pentru desemnarea constructorului.
„6 milioane de euro pentru centrul pietonal vin la Târgu Jiu de la Ministerul Dezvoltării! Îi mulțumesc ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, pentru sprijinul acordat!
În ultima perioadă, am fost de nenumărate ori la București, împreună cu directorul de la Investiții, Raul Chiriac, iar discuțiile cu reprezentanții ministerului au dat rezultate.
Revenim la proiectul inițial al centrului pietonal din Târgu Jiu, betonul amprentat urmând a fi înlocuit cu piatră. Se va interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați, spațiile verzi urmând a fi și ele îmbunătățite, fără a se schimba configurarea acestora, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați.
Betonul amprentat va acționa ca o bază, va fi frezat, peste acesta urmând a fi aplicat un adeziv ce va fixa piatra naturală care va defini centrul orașului.
Transformăm centrul pietonal într-un adevărat mall în aer liber, o zonă destinată relaxării și plimbărilor.
Studiul de fezabilitate a fost deja avizat, investiția de aproape 6 milioane de euro a fost aprobată prin ordin de ministru și urmează licitația.
Trebuie să mulțumesc și doamnei Manuela Pătrășcoiu, director general al CNI, domnului secretar de stat Marian Țole și domnului secretar general adjunct Victor Banța pentru sprijinul acordat!
Invit, ca de obicei, societățile comerciale din județul Gorj să participe la licitația organizată pentru acest obiectiv, urmând ca la primăvară să demareze lucrările“, a anunțat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.