Gorjean în arest la domiciliu, după ce a încercat să mituiască un polițist cu 400 de euro

0
401

Un gorjean cercetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită a fost plasat în arest la domiciliu de Curtea de Apel Craiova. Bărbatul a fost depistat, în data de 21 mai, de poliţiştii doljeni, conducând băut şi fără permis. Să scape de dosarul penal, acesta a încercat să-i mituiască cu 400 de euro pe agenții care l-au tras pe dreapta.

„În data de 21.05.2022, în jurul orelor 22.30, pe raza comunei Melinești, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția 1 Poliție Rurală Melinești a depistat în trafic un conducător auto, care nu deține permis de conducere.

În urma opririi autoturismului, lucrătorii de poliţie au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat atunci oamenii legii.

Pe timpul derulării acestor activități, conducătorul auto a promis oferirea sumei de 400 euro echipajului pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere.

Agenții de poliție au refuzat propunerea conducătorului auto şi au anunțat organele judiciare din cadrul  DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj”, au mai explicat ofiţerii anticorupţie. Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a dispus efectuarea unei acţiuni de prindere în flagrant.

Pe 22 mai, gorjeanul a fost plsat în arest pentru 30 de zile. Acesta a contestat decizia Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova, care a decis ca inculpatul să execute pedeapsa la domiciliu, în comuna Crușeț, pe o perioadă de 30 de zile. Decizia Curții este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.