Reacția lui Romanescu după ce Universitatea „Constantin Brâncuși“ a decis să-l sancționeze

0
697
Primarul Marcel Romanescu spune că hotărârea universităţii prin care a fost sancționat este ilegală şi o va contesta în instanţa de judecată. În plus, acesta susţine că va depune şi o plângere penală împotriva conducerii universităţii.
„Comunicatul este similar cu cel făcut în toamnă, când Comisia de etică a propus sancţionarea mea. Eu am urmat toate căile legale: am depus plângere prealabilă pentru evaluarea făcută de Comisia de Etică şi, ulterior, m-am adresat comisiei naţionale: Comisia de Etică şi Management Universitar. Acum se vor alege şi cu o plângere penală, deoarece în lege se menţionează că se parcurg paşii legali. După ce ia o decizie la nivelul universităţii, această comisie trebuie să îşi spună punctul de vedere, dacă este o hotărâre corectă. Cei de la universitatea din Târgu Jiu nu au aşteptat ca acest organism să se propunţe. Voi face mai întâi o contestaţie la nivelul universităţii şi mai apoi mă voi îndrepta în instanţa de judecată.
În plus, hotărârea Comisiei de Etică de la nivelul universităţi are multe vicii de procedură“, a declarat Romanescu.

Ce decizie de sancționare a luat conducerea UCB

Cercetarea s-a declanșat la sesizarea rectorului Sorin Purec cu privire la faptul că ISBN-ul alocat pentru o carte scrisă de Marcel Romanescu şi prezentată de acesta pentru obţinerea gradului universitar de conferenţiar corespundea unei alte lucrări.
Conducerea UCB a decis suspendarea pe o perioadă determinată de timp de 5 ani a dreptului lui Marcel Romanescu de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii superioare: „Retragerea sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită; (…) suspendarea pe o perioadă determinată de timp de 5 ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii superioare ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare de control sau ca membru în comisii de concurs. Marcel Laurenţiu Romanescu având funcţia de conf. univ. dr. cu post rezervat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice s-a abătut de la normele de etică universitară şi normele de conduită etică în cercetarea ştiinţifică“, se arată într-un comunicat al Universităţii „Constantin Brâncuşi“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.