Medici gorjeni, decorați cu Ordinul «Meritul Sanitar»

0
359
Tatiana Grecu și Luminița Manea, medicii care conduc secția ATI COVID-19, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, au primit, astăzi, Ordinul «Meritul Sanitar» în grad de Cavaler de la președintele României. Cei doi medici au fost decorați de președintele României pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă în creșterea calității actului medical în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.
„Tatiana Grecu, medicul coordonator al Compartimentului ATI COVID și Luminița Manea, medicul șef al Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, au fost decorate de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 7 aprilie, de Ziua Mondiale a Sănătății, la Palatul Cotroceni.
Distincția Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, oferită celor doi medici gorjeni, reprezintă o recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste României, un semn de apreciere și recunoștință pentru profesionalismul, dăruirea și curajul de care au dat dovadă în anii de luptă împotriva pandemiei de COVID-19“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

„Această distincție este pentru fiecare persoană din echipa medicală ATI“

Tatiana Grecu, coordonatoarea Compartimentului ATI COVID, a precizat că tot personalul de la ATI COVID merită să primească această distincție: „Această distincție este pentru fiecare persoană din echipa medicală ATI, care a ales să vină și să rămână alături de mine pe parcursul celor doi ani foarte grei de pandemie, punându-și în pericol sănătatea și viața! Le mulțumesc tuturor, medici, medici rezidenți, asistente, psihologi, kinetoterapeuți și personalului auxiliar pentru sacrificiul, curajul și empatia de care au dat dovadă! Împreună am făcut tot ce a fost medical și uman posibil pentru fiecare pacient, atât din județul nostru, cât și din alte regiuni ale țării”, a transmis medicul unde au fost tratați pacienții cu cele mai grave forme de COVID.

Medicul Luminița Manea se simte onorată de distincția pe care a primit-o: „Este o zi specială, cu rezonanță deosebită pentru profesia mea de medic în specialitatea boli infecțioase. Sunt onorată de acordarea acestei distincții care mă va obliga să fiu în continuare un medic dăruit profesiei sale, care pune în centrul preocupărilor pacientul și sănătatea acestuia. Recunoștința și mulțumirile mele se îndreaptă către colectivul secției de boli infecțioase, către colegii medici și cadrele medicale medii de la alte secții ale Spitalului Județean Târgu-Jiu, dar și către personalul medical încadrat pe perioada de alertă. Au fost excepționali, s-au dedicat și devotat activității medicale într-o perioadă dificilă, încărcată de tensiune, durere, emoții și incertitudine. Apreciez dedicarea, curajul, spiritul de sacrificiu, de ajutor și implicarea lor responsabilă în desfășurarea actului medical”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.