Colegiul Național „Spiru Haret“ va fi modernizat cu suma de 7 milioane de lei

0
72
Colegiul Național „Spiru Haret“ va fi modernizat cu suma de 7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin PNRR.
„Căminul, o construcție executată în anul 1972, va suporta o serie de intervenții ample, ce constau în izolarea termică a clădirii, schimbarea tâmplăriei, izolarea termică a podului, a tavanului de la subsol, instalarea de corpuri de iluminat tip LED și a senzorilor de prezență, instalarea de panouri fotovoltaice pe o suprafață de 165 mp, instalarea de panouri solare termice, instalarea unor sisteme de monitorizare și control pentru instalația de încălzire care va fi și ea reabilitată și instalarea de sisteme de ventilare cu recuperare de căldură.
Sala de sport și cantina funcționează într-o clădire construită în anul 1997 și vor beneficia de aproximativ aceleași lucrări și dotări.
Colegiul Național „Spiru Haret” este una dintre unitățile de învățământ fanion ale municipiului Târgu Jiu și, odată cu aceste investiții, devine și una dintre cele mai moderne.
Menționăm că asemenea lucrări, dat fiind și numărul mare de unități de învățământ din oraș, nu ar fi fost niciodată suportate de bugetul local. Rolul administrației publice locale nu este doar acela de a administra un buget, ci de a găsi mereu noi surse de finanțare pentru dezvoltarea orașului“, a anunțat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
La „Spiru Haret”, corpurile de clădire destinate cursurilor au fost deja reabilitate printr-o investiție în valoare de 8 milioane de lei prin PNDL. A venit rândul căminului, cantinei și sălii de sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.