Studenții se întorc în bănci, după ridicarea stării de alertă

0
531

„Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică “se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală, iar facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online, potrivit oficialului. Mmasca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă.

În ceea ce privește posibilitatea organizării de cursuri online, Cîmpeanu a afirmat că, în cazul universităților, legea educației definește cele trei forme de organizare a învățământului universitar: cu frecvență (zi) / cu frecvență redusă / la distanță, care sunt acreditate de ARACIS.

În schimb, reprezentanții universităților susține că fiecare unitate poate să decidă cum se vor desfășura cursurile până la finalul anului, iar legea le permite acest lucru.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.