Șofer prins în timp ce circula cu viteza de 168 km/l în localitate

0
839

Polițiștii gorjeni au aplicat, săptămâna trecută, peste 870 de amenzi șoferilor vitezomani, valoarea sancțiunilor fiind de peste 300.000 de lei: „În urma depășirii regimului legal de viteză cu peste 50 sau 70 de km/h, polițiștii au reținut 164 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Exemplu semnificativ: La data de 23 martie a.c., polițiștii au depistat un bărbat, de 50 ani, din comuna Țânțăreni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661 Aninoasa, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 168 km/l în localitate, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

De asemenea, bărbatul nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, fiind necesară urmărirea autovehiculului pentru oprire. Totodată, conducătorul auto nu a avut asupra sa permisul de conducere.

În cauză, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 Republicată, privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în cuantum de 4.350 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pe drumurile publice, pentru o perioadă de 150 de zile.

De precizat este faptul că, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave este viteza neadaptată la condiţiile de drum.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră“, au anunțat reprezentanții Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.