Cine sunt gorjenii care se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme

0
990

 

Gorjenii care trăiesc în mai multe localități se vor putea pensiona mai devreme cu doi ani.

Un proiect de lege, care a trecut de Senat, extinde lista localităților din România, afectate de poluare. Oamenii care locuiesc în acest zone vor putea ieși la pensie mai repede cu doi ani, fără a fi penalizați.

Potrivit proiectului legislativ, anumite persoane pot ieri la pensie cu doi ani mai repede fără să fie penalizate financiar. Trebuie însă să îndeplinească o condiție clară: să fi locuit cel puţin 30 de ani pe o rază de 8 km în jurul localităţii în care se află situl contaminat.

De prevederile acestei legi vor beneficia locuitorii din următoarele localități: Brăneşti, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, loneşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Prigoria, Roşia de Amaradia, Rovinari, Urdari şi Turceni.

 

Sănătatea localnicilor este afectată de poluare

 

Inițiatorii proiectului au considerat că scăderea vârstei de pensionare pentru oamenii care trăiesc în localități contaminate se impune deoarece sănătatea lor este afectată.

„În anii precedenţi, Parlamentul României a adoptat mai multe legi în sprijinul cetăţenilor care au locuit în zone de risc. Soluţia identificată a fost aceea de a scădea cu doi ani vârsta de pensionare în localităţile afectate, astfel încât raportul dintre vârsta de pensionare şi speranţa de viaţă să fie similar cu cel întâlnit în regiuni cu activităţi mai puţin nocive”, se arată în expunerea de motive.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.