Câine care s-a pensionat de la Jandarmeria Gorj

0
204

„Oloba“, câinele din rasa ciobănesc german care a slujit de peste 10 ani în cadrul Jandarmeriei Gorj, a ieșit la pensie.
„Oloba, a lucrat încă de la repartizarea ei în unitate, numai împreună cu conductorul câini serviciu – plutonier adjutant Ianoși Mihai din cadrul Detașamentului Mobil.
Au urmat împreună cursurile Centrului Chinologic ,,dr. Aurel Greblea” Sibiu, fiind specializată în categoria patrulare-intervenție iar ulterior a fost evaluată periodic.
A participat la numeroase misiuni specifice Jandarmeriei Române în județul Gorj, executând misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, de patrulare și însoțire la adunări publice, la competiții sportive, etc“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

A fost luată în grijă de către colegul de serviciu

Conductorul de serviciu ne-a transmis că „Oloba“ a fost o parteneră de încredere pe timpul misiunilor, atentă și afectuoasă, fiind astfel în centrul atenției copiilor la toate activitățile organizate în Piața Prefecturii sau în unitate.
Aceasta și-a îndeplinit stagiul de serviciu, iar datorită vârstei i-a fost afectată starea de sănătate și nu a mai putut fi folosită în misiuni. „A fost preluată astăzi de partenerul de misiuni, care se va preocupa de acum înainte de îngrijirea ei la domiciliul personal.
Colegul nostru ne-a asigurat că nu este o despărțire, ci este o continuare a camaraderiei, acesteia fiindu-i asigurate toate condițiile pentru existență, pentru că este foarte atașată de el“, a mai spus Alin Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.