11 lei pe zi, suma alocată de Spitalul Județean de Urgență pentru hrana unui pacient

0
203

11 lei pe zi aloc Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru asigurarea hranei pentru un pacient internat/

„Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 11 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de boală, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 16,5 lei pe zi“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Carnea nu lipsește din meniul zilnic

Carnea nu lipsește din meniul zilnic al bolnavilor nu lipsește carnea. „Astăzi, de exemplu, bolnavii care nu țin regim au mâncat la prânz ciorbă de zarzavat și oase cu tăieței, iahnie de fasole cu cârnați, iar la masa de seară au avut friptură de pui cu cartofi ungurenești,, dar și ceai cu brânză și napolitane.

Meniul este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile asistentei dietetice. De exemplu, de sărbători, Crăciun, Paște, bolnavii care rămân  internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu au parte de un meniu de sărbătoare, din care nu au lipsesc sarmalele, friptura și cozonacul“, a mai spus Mihaela Țicleanu.

Bucătăria Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost reabilitată și modernizată, în cursul anului trecut.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.