S-a stins din viață un cunoscut profesor gorjean care a fost decorat de regele Mihai I

0
3297

 

Cunoscutul profesor gorjean Nicolae Filiș s-a stins din viață, miercuri 9 februarie. Acesta era președintele de onoare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei-filialei Gorj.
Nicolae Filiș a fost decorat cu Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”, în anul 2008, de către M.S. Regele Mihai I al României. Distinsul profesor este fondator al ANRM Gorj.
„El e scumpul meu frate, profesor Nicolae Filiș! Acum cinci minute ne părăsi. Plecă în alta lume. Dar din sufletul nostru, celor care l- am iubit cu adevărat, nu va pleca niciodata…!“.

Pasionat de fotografie

Nicolae Filiș a predat matematica în Sânpetru, Târgu Jiu, dar și în Maroc.
Acesta era pasionat de fotografie, fiind membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din România din anul 1978. Fotografiile sale au fost expuse în saloanele de fotografie din toate marile orașe ale țării.

A început să fie pasionat de fotografie din timpul liceului, absolvit în Novaci. A început studiul fotografiei artistice în Africa, în 1974, unde a predat matematica timp de trei ani. A înființat împreună cu doi colegi francezi un laborator foto, abordând fotografia din punct de vedere artistic și profesional. A fost de cinci ori în Sahara și a vizitat India, unde a realizat numeroase fotografii de o valoare incontestabilă, care au fost expuse și la Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.