Europol Gorj: Merite atribuite eronat unui polițist desemnat „Eroul Zilei“

0
1938

Sindicaliștii din Europol Gorj susțin că polițistul Cătălin Milca, din Târgu Jiu, a fost desemnat „Eroul Zilei“ de către Poliția Română, deoarece nu acesta a intervenit pentru a salva adolescenta care voia să se arunce de la geamul apartamentului său. Doi polițiști ar fi cei care au convins fata să renunțe la gestul suicidal: „Realitatea însă este cu totul alta și nu înțelegem cine a dorit deformarea adevărului prin înlocuirea eroilor care și-au îndeplinit datoria cu profesionalism ca de fiecare dată.
Astfel, în data de 16.02.2022 colegii noștri Ag. Merișor Răzvan și Ag. Stăiculescu Andrei din cadrul Biroului Ordine Publică Târgu-Jiu au fost sesizați cu privire la faptul că o adolescentă în vârstă de 14 ani se află încuiată într-un apartament intenționând să se sinucidă.
Răzvan și Andrei nu au stat pe gânduri și s-au deplasat de urgență la fața locului unde au empatizat cu problemele întâmpinate de minoră, iar în urma discuțiilor și negocierilor purtate cu aceasta au reușit să o convingă să le deschidă ușa apartamentului, renunțând la gestul suicidal.
Imediat colegii noștri au condus-o pe adolescentă la ambulanța ce se afla în fața blocului unde a primit asistență medicală, ulterior purtând discuții și cu negociatorul din cadrul IPJ Gorj care a sosit la fața locului după ce minora în cauză se afla în afara oricărui pericol.
Nu dorim să fim înțeleși greșit și nu contestăm profesionalismul colegului nostru Cătălin, însă ne vedem datori «Să dăm Cezarului ce e al Cezarului», felicitându-i cu această ocazie pe Răzvan și Andrei, adevărații eroi ai IPJ Gorj care prin promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă au reușit să salveze viața adolescentei.
Tot pe această cale rugăm colegii care se ocupă de administrarea paginii de Facebook a M.A.I. să își facă treaba la fel de bine precum cei din operativ!!!“, se arată într-o postare a sindicatului Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.