Bărbatul din Runcu urmărit prin pădure de polițiști a fost arestat preventiv

0
261

Bărbatul de 44 ani, din comuna Runcu, care a fost urmărit prin pădure de polițiști, a fost arestat preventiv.

„În cursul zilei de ieri, bărbatul de 44 de ani, din comuna Runcu, reținut pentru 24 de ore la data de 4 februarie a.c ., a fost prezentat de polițiști la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu și Judecătoria Targu Jiu, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost introdus de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

 

Polițiștii au folosit armamentul din dotare

 

Pentru a fi prins, polițiștii au folosit armamentul din dotare.

„La data de 4 februarie, polițiști din cadrul Postului de Poliție Runcu au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat de 44 de ani, din comuna Runcu, taie fără drept și fără marcă silvică arbori de esență salcâm, de pe un teren ce aparține unui localnic.

La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Tg.Jiu
care au surprins autorul în timp ce încerca să șteargă prin ardere, urmele tăierii.

La apariția organelor de politie autorul a fugit cu un autoturism de teren, iar polițiștii au plecat în urmărire efectuând trei focuri de arma fără a reuși oprirea acestuia.

La fata locului au fost direcționate efective suplimentare de politie, reușindu-se prinderea autorului pe raza comunei Peștișani.

Autorul a fost condus la sediul Politiei MunicipiuluiTârgu Jiu pentru cercetari in cadrul dosarului penal intocmit în cauză.

În baza prozatorului administrat organele de politie au dispus fata de bărbat măsura reținerii pentru 24 ore pentru comiterea infracțiunilor de furt de arbori tăiati din vegetația forestieră situată în afara fondului forestier și sustragerea sau distrugerea de probere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

În cursul zilei de astăzi acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale“, a precizat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.