Zeci de pietoni au fost amendați de polițiști, pentru că nu știu să circule pe drum

0
282

77 de pietoni au fost amendați, joi, 27 ianuarie, de către polițiști, pentru că au încălcat regulile de circulație. Oamenii legii au mai amendat și cinci șoferi. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 9.300 de lei.

„De precizat este faptul că, în cazul accidentelor rutiere cu pietoni implicați, principala cauză generatoare este reprezentată de indisciplina acestora în momentul traversării drumului public“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj

Cum trebuie să se deplaseze pietonii

Conform legii, pietonii sunt obligaţi să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia lor de mers. Când şi acostamentul lipseşte, pietonii sunt obligaţi să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, în direcţia lor de mers.

Pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori  la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Pe timp de noapte, dacă drumul nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente și sunteți nevoiți să circulați pe partea carosabilă, purtați îmbrăcăminte cu accesorii fluorescent-reflectorizante sau o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.