Sală de jocuri de noroc din Rovinari, închisă de polițiști

0
166

O sală de jocuri de noroc din orașul Rovinari a fost închisă de polițiști, după ce s-a constatat că a încălcat legislația privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 de mai multe ori.

„Polițiștii au constatat faptul că o sală de jocuri de noroc, cu punctul de lucru în orașul Rovinari, desfășura activități specifice obiectului de activitate după orele 2200, încălcând astfel prevederile art. 65, alin. 1, lit. q din Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 raportat la art. 9, pct. 6 din Anexa nr. 3 a H.G. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, operatorul economic fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform art. 66, lit. b din Legea 55/2020.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că operatorul economic a mai fost sancționat contravențional, la data de 23 ianuarie a.c., pentru nerespectarea prevederilor art. 65, alin. 1, lit. q din Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 raportat la art. 9, pct. 6 din Anexa nr. 3 a H.G. 34/2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Întrucât, operatorul economic cu punctul de lucru în orașul Rovinari, a săvârșit în mod repetat aceeași faptă contravențională, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, pe lângă sancțiunea contravențională principală s-a dispus și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile a punctului de lucru, unde operatorul economic desfășura activitatea fără respectarea condițiilor stabilite de lege.

Sancțiunea contravențională complementară s-a materializat prin afișarea de către organele de poliție, în locuri vizibile din interiorul spațiului închis temporar a următorului mesaj: ”Acest spațiu este închis temporar, până la data de 07.02.2022, inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID – 19»“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.