S-a aprobat Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia

0
341

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 26 ianuarie, un ajutor de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), în valoare de 2,7 miliarde de euro. Anunțul a fost publicat în această seară, pe site-ul CE. „Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda societăţii de energie electrică Complexul Energetic Oltenia SA („CE Oltenia”) un ajutor de restructurare în valoare de până la 2,66 miliarde EUR (13,15 miliarde RON). Măsura va permite societăţii să îşi finanţeze planul de restructurare şi să îşi restabilească viabilitatea pe termen lung”, transmite C.E.

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat că Planul va asigura restabilirea viabilității pe termen lung a CE Oltenia: „Planul de restructurare prezentat de România și ajutorul pentru sprijinirea acestuia vor asigura restabilirea viabilității pe termen lung a CE Oltenia fără a fi necesară continuarea acordării de ajutor de stat. Sprijinul public este însoțit de garanții pentru a asigura că denaturările concurenței care s-ar putea produce sunt reduse la minimum și că măsurile vor sprijini obiectivele de decarbonizare ale UE, în concordanță cu Pactul verde european”.

În februarie 2021, Complexul Oltenia a făcut obiectul unei investigații a Comisiei Europene cu privire la acordarea ajutorului de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.